Aicinām uz semināru par energoefektivitātes iespējām daudzdzīvokļu mājās

16.09.2024.

Lai veidotu kvalitatīvu dzīves vidi, kā arī pielāgotos klimata pārmaiņām, būtiska loma ir iedzīvotāju mājokļu energoefektivitātei un viņu paradumu maiņai.

Daudzdzīvokļu māju sektors, kas būvēts līdz 90. gadu beigām, joprojām ir vispasīvākais energoefektivitātes pasākumu īstenošanā. Mārupes novada pašvaldības un arī valsts ir nodrošinājusi dažādus instrumentus, lai veicinātu un stimulētu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājus veikt energoefektivitātes pasākumus. Arī Mārupes novadā ir realizēti vairāki daudzdzīvokļu ēku atjaunošanas un energoefektivitātes paaugstināšanas projekti, kas vērsti uz ilgtspējīgu enerģijas patēriņu un resursu taupīšanu.

Jāatzīmē gan, ka Mārupes novads ir viens no pirmajiem reģioniem, kur privātajā sektorā ir uzstādīts ievērojams skaits mikroģeneratoru. Saskaņā ar AS “Sadales tīkls” datiem, līdz 2023. gada beigām privātpersonu īpašumos kopumā tika uzstādītas 3202 saules paneļu sistēmas ar kopējo jaudu 26,304 MW. Šīs sistēmas nodrošina mājokļus ar elektroenerģiju no atjaunojamiem energoresursiem, veicinot ilgtspējīgu un videi draudzīgu enerģijas ražošanu.

Lai iedrošinātu daudzdzīvokļu māju apsaimniekotājus, māju vecākos un biedrību pārstāvjus, Pašvaldība aicina uz semināru “Energoefektivitātes iespējas daudzdzīvokļu ēkās: risinājumi un pieredze” šī gada 27. septembrī Švarcenieku muižā, Jaunmārupē, kur tiks runāts par energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem.

Laipni aicināti daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekotāji, māju vecākie, biedrību pārstāvji un māju iedzīvotāji.

Lai apzinātu dalībnieku skaitu, aicinām aizpildīt pieteikuma anketu ŠEIT

qr kods pieteikuma anketa semināram

 

 

Energoefektivitātes seminārs programma

Energoefektivitātes seminārs programma2

Attīstības un plānošanas pārvalde

Pašvaldības īpašumu pārvalde