Sabiedrība

Veselības veicināšanas plāns 2024.-2027. gadam

Mārupes novadā izstrādāts Veselības veicināšanas plāns 2024.-2027. gadam

Mārupes novada Izglītības, kultūras un sporta pārvalde ir izstrādājusi Veselības veicināšanas plānu 2024.-2027. gadam, lai uzlabotu novada iedzīvotāju veselību un dzīves kvalitāti. Plāns ietver 42 dažādu aktivitāšu veidus, kas būs pieejami visām paaudzēm, sākot no bērniem un jauniešiem līdz pat senioriem. Plānā iekļautās aktivitātes tiks integrētas novada sporta un kultūras pasākumos, lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu un iedzīvotāju labsajūtu.

Plāns ir izstrādāts, balstoties uz iedzīvotāju vēlmēm, statistiskajiem rādītājiem, kā arī vadlīnijām un jaunākajiem pētījumiem Latvijā. Tā izveides procesā tika izvirzīti četri galvenie mērķi:

  1. Kardiovaskulāro slimību profilakse – nodrošināt aktivitātes, kas veicina sirds un asinsvadu veselību, samazinot saslimstības risku.
  2. Traumatisma mazināšana – izglītot iedzīvotājus par drošības pasākumiem, lai samazinātu traumu un nelaimes gadījumu skaitu.
  3. Seksuālās un reproduktīvās veselības veicināšana – nodrošināt piekļuvi informācijai un atbalstam par veselīgu seksuālo un reproduktīvo dzīvi.
  4. Psihoemocionālās veselības profilakse – veicināt aktivitātes un pasākumus, kas palīdz uzlabot garīgo veselību un labsajūtu, mazinot stresu un emocionālo spriedzi.

Veselības veicināšanas plānu 2024.-2027. gadam.

Veselības veicināšanas plānu 2024.-2027. gadam. Rīcības plāns.

Izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Informācija sadaļā atjaunota 06.09.2024.