Aktuālā informācija par gājēju-veloceliņa un apgaismojuma būvdarbiem C-14, Vīkuļu ceļa posmā Babītes pagastā

09.08.2024.

Ir uzsākti un turpinās gājēju-veloceliņa izbūves darbi uz pašvaldības autoceļa C-14 (Vīkuļu ceļš) 1,9 km-4,31 km, Piņķi-Vīkuļi, Babītes pagastā, Mārupes novadā.

Brauktuve ir aprīkota ar nepieciešamajām ceļa zīmēm un vadstatņiem, atbilstoši satiksmes organizācijas shēmai būvdarbu laikā.

Gājējus aicinām būt uzmanīgiem - pārvietojoties būvdarbu zonā, lūdzam ievērot izvietotās brīdinājuma ceļa zīmes, norobežojumus, vadstatņus, barjeras.

Darbi tiek veikti atbilstoši būvdarbu kalendārajam grafikam. Pašlaik tiek veikti asfalta frēzēšanas, apgaismojuma kabeļa ierīkošanas un celiņa gultnes zemes rakšanas darbi, tuvākajā laikā plānots uzsākt celiņa pamata nesošās kārtas ierīkošanu un ceļa apmaļu betonēšanas darbus.

Pēc projekta realizācijas, līdz 2024. gada beigām, Vīkuļu ceļā tiks ierīkots ielas apgaismojums, izbūvēts gājēju-veloceliņš no Piņķiem līdz Vīkuļiem ar asfaltbetona segumu, uzlabota satiksmes drošība, izbūvēta lietus ūdens kanalizācija, veikta caurteku pārbūve un grāvju tīrīšana, sabiedriskā transporta pieturas un atpūtas laukumu izbūve.

Darbus uz līguma pamata veic PA "CA" (Dalībnieki: SIA "Certa būve", SIA "Asphamit"). 

Paralēli šī projekta realizācijai Vīkuļu ceļā SIA "TET" ierīko optiskos kabeļus.

Pašvaldības īpašumu pārvalde

Asfaltēta ceļa posms remontdarbu laikā saulainā vasaras dienā