25 jaunieši no Ukrainas aizvadījuši neaizmirstamu nedēļu Mārupes novadā

16.07.2024.

Pagājušajā nedēļā Mārupes novadā viesojās 25 jaunieši un viņu skolotājas no mūsu sadraudzības pilsētas Velyka Berezovytsya Ukrainā, kuriem šī ciemošanās sniedza nepieciešamo atelpu no savās mājās pārdzīvotajām kara ainām. Jaunieši nāk no ģimenēm, kuras tieši skāris Krievijas izraisītais karš – viņi piedzīvojuši savu tuvinieku zaudējumus un smagus ievainojumus, kas atstājis neizdzēšamas pēdas viņu dzīvēs.

Lai jauniešiem sniegtu iespēju atpūsties, iepazīt latviešu kultūru un dibināt jaunas draudzības, Mārupes novada Izglītības, kultūras un sporta pārvalde sadarbībā ar novada uzņēmējiem un draugiem no British Council pārstāvniecības Latvijā, Rīgas apkaimju alianses un Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes bija sagatavojusi aktivitātēm pilnu, aizraujošu programmu visas nedēļas garumā.

Kopā devāmies izzināt Latvijas dabas takas un baudīt jūras vēsmas, kas tik ļoti atšķiras no ikdienas skatiem, ar kuriem tagad jāsaskaras mūsu viesiem savās mājās. Nedēļa nebūtu pilnīga arī bez dažādām radošām darbnīcām un sportiskām aktivitātēm, kas deva iespēju ikvienam pārbaudīt savas spējas un izturību, kā arī stiprināja komandas garu un draudzību.

Piepildītā nedēļa deva neaprakstāmas emocijas ne vien Ukrainas ciemiņiem, bet arī mums pašiem. Šis laiks parādīja, ka ieguldītais darbs nav tikai kārtējo uzdevumu izpilde – tā ir iespēja sniegt apkārtējiem labāko, ko varam, caur to stiprinot savu komandu. Esam gandarīti, ka varējām sniegt šo iespēju mūsu ukraiņu draugiem, un ceram, ka šīs neaizmirstamās atmiņas paliks viņu sirdīs uz ilgu laiku. Mārupes novads turpinās atbalstīt Ukrainu un tās tautu, sniedzot palīdzību un esot līdzās arī turpmāk.

Vēlamies pateikties ikvienam, kurš ielika savu sirdi, lai radītu jauniešiem un viņu skolotājām siltām emocijām bagātu nedēļu! Pateicamies zīmoliem "Cerannic" un "Nuss", biedrībai "Tuvu", paldies iesaistītajiem pašvaldības kolēģiem, draugiem, novada uzņēmējiem un daudziem citiem! Ziniet, ka labais vienmēr atgriežas un tieši to arī novēlam ikvienam, kurš aizvadīto nedēļu ukraiņu jauniešiem padarīja patiesi laimīgu!

jaunieši radošajās darbnīcās maiznīcā

Jaunieši pie ūdentilpes pirms peldēšanas nodarbības

Divi cilvēki pie galda tenisa

Jaunieši ceļā uz jūru

jauniešu un viņu skolotāju kopbilde brīvā dabā - visi ģērbti zilos krekliņos un rokās tur auduma somas

jaunieši radošajās darbnīcās, sēž pie galda un veido darbus

jaunieši radošajās darbnīcās, sēž pie galda un veido darbus

cilvēku grupas kopbilde pie stiklotas sienas saulainā vasaras dienā