Divu dienu akcijas laikā Mārupē savāktas 52,67 tonnas dažādu veidu atkritumu

08.07.2024.

Jūnijā divu dienu akcijas laikā Mārupes pilsētā un pagastā iedzīvotāji nodevuši 52,67 tonnas dažādu veidu atkritumu. Akciju organizēja vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide”, piedāvājot iedzīvotājiem bez maksas atbrīvoties no nederīgajām elektroiekārtām, lielgabarīta atkritumiem un sadzīvē radītiem bīstamajiem atkritumiem.

Kā jau ierasts, visvairāk akcijas laikā tika nodotas nolietotas mēbeles un citi lielgabarīta atkritumi, taču šoreiz to savākts īpaši daudz – 41,90 tonnu apjomā. Tāpat bija vērojama lielāka interese nodot nolietotās riepas (6,22 tonnas) un nolietoto elektrotehniku (4,55 tonnas). Kopumā tika apkalpoti 830 klienti.

Iespēja akcijas laikā nodot lielgabarīta atkritumus un nolietoto elektrotehniku savā dzīves vietā Mārupes novada iedzīvotājiem bez maksas tiek nodrošināta četras reizes gadā. Iespēju pieteikties uzkrāto elektroiekārtu izvešanai no dzīves vietas (apjomā virs 40 kg) “Eco Baltia vide” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” nodrošina arī ikdienā, tostarp Mārupes novada iedzīvotājiem.

Nākamā iespēja izbraukuma akcijas veidā nodot šādus atkritumus bez maksas Mārupes pilsētas un Mārupes pagasta iedzīvotājiem būs septembrī, savukārt Babītes un Salas pagasta iedzīvotājiem – oktobrī.  

Plašāku informāciju par citiem “Eco Baltia vide” pakalpojumiem un nodrošinātajām atkritumu šķirošanas iespējām, kā arī aktuālo informāciju iespējams atrast uzņēmuma mājaslapā www.ecobaltiavide.lv. Vairāk informācijas, zvanot uz tālruņa numuru 8717 vai rakstot uz e-pasta adresi marupe@ecobaltiavide.lv.

SIA “Eco Baltia vide”