SIA “Eco Baltia vide” viesojas Mārupes novadā, lai izglītotu par atkritumu šķirošanu

17.05.2024.

Lai izglītotu un ieinteresētu iedzīvotājus vides saudzēšanas un atkritumu šķirošanas jautājumos, SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu 2024. gada maijā viesojās Mārupes novadā.

Uzņēmumu pārstāvji apmeklēja pirmskolas izglītības iestādi “Saimīte” Piņķos, kopumā izglītojot un iedvesmojot ap 90 bērnu no sagatavošanas grupiņām. Nodarbību laikā bērni uzzināja, kāpēc jāšķiro atkritumi, kā no atkritumiem iespējams iegūt vērtīgas izejvielas un kas tiek ražots no dažādu veidu atkritumiem un to, kādos veidos vēl bez atkritumu šķirošanas katrs var saudzēt vidi.

Bērni aktīvi iesaistījās sarunās, atklāja savas zināšanas un paradumus par atkritumu šķirošanu, vides saudzēšanu un piesārņojuma mazināšanu. Nodarbības beigās bērni izspēlēja šķirošanas spēli, tādējādi nostiprinot praktiskās iemaņas atkritumu šķirošanā.

Uzņēmumu pārstāvji apmeklēja arī Mārupes novada Pašvaldības īpašumu pārvaldi, lai pastāstītu par šķirošanas iespējām novadā, uzklausītu darbinieku novērojumus un pieredzi, atbildētu uz jautājumiem, kā arī motivētu un veicinātu vēl aktīvāku atkritumu šķirošanu. Kā tika noskaidrots SIA “Eco Baltia vide” 2023. gadā veiktajā klientu aptaujā, visaktīvāk SIA “Eco Baltia vide” klienti atkritumus šķiro Mārupē (84 %) un gana augsts šis rādītājs ir arī Babītē (76 %).

Vairāk par iespējām šķirot atkritumus SIA “Eco Baltia vide” apsaimniekotajās teritorijās varat uzzināt ŠEIT.

SIA "Eco Baltia vide"