Mazcenas bibliotēkā notika meistarklase daiļdārzu cienītājiem

10.05.2024.

9. maija vakarā Mazcenas bibliotēkā uz meistardarbnīcu bija sanākuši cilvēki, kuriem tuvi augi un dārza darbi.  Dekoratīvo koku un stādu audzētavas "Dārzs Zem Saules" īpašniece Antra Batraka ir iemīļota lektore un sava darba entuziaste, kura katru reizi pastāsta par kādu aktuālu dārza tēmu. Šoreiz klātesošie tika iepazīstināti ar informāciju par rozēm un skujeņiem. Izrādās, ka vislabākais nosacījums, lai rozes skaisti ziedētu un neslimotu, ir to pareiza iestādīšana labi sagatavotā augsnē.

Praktiskā veidā Antra nodemonstrēja, kā kalnu priedītēm var izveidot sev vēlamo formu, uzsverot, ka apgriezt drīkst tikai pirmā un otrā gada dzinumus.

Sieviete vada meistardarbnīcu bibliotēkas telpā

Klātesošie saņēma noderīgus padomus, kam pievērst uzmanību pērkot augus, kā pavasarī pareizi mēslot augus.  Dārzniece daudz stāstīja par to, kā cīnīties ar augu slimībām, parādot arī dažādus preperātus. Daudz atbilžu sniedza par rododendriem, vīnogām un citiem iecienītiem augiem. Vakara gaitā ikviens varēja iepazīties arī ar īpašu tematisko izstādi, bibliotēkas grāmatu izlasi par augiem un dārziem.

Sieviete vada meistardarbnīcu bibliotēkas telpā, ar ziediem rokās