Jau rīt Lielā Talka. Kā talkosim?

21.04.2023.

Šogad Lielā Talka norisināsies 16.reizi un, kā jau ierasts, divos formātos – publiskās talkas un SOLO talkas. Tie, kuri vēlēsies talkot vienatnē, divatā vai ģimenes lokā, savus SOLO talkas maisus līdz pat sestdienai (ieskaitot) varēs saņemt lielākajos Rimi veikalos (https://www.rimi.lv/jaunumi/piedalies-lielaja-talka).

Plānojot SOLO talku, jāņem vērā, ka tā ir jāveic publiskā, nevis privātā teritorijā. Talkas dienā, pēc sakopšanas darbu veikšanas, SOLO talkas maiss ar savāktajiem atkritumiem jānogādā kādā no tuvākajām oficiāli reģistrētajām talkas atkritumu savākšanas vietām (vai apvienotajām atkritumu savākšanas un labiekārtošanas talkas vietām), kuras atzīmētas Lielās Talkas kartē! Atgādinām, ka maisi netiks savākti vietās, kur pieteikta SOLO talka vai tikai labiekārtošanas talka.

Iedzīvotājiem, kuri piedalās kādā no publiskajām talkām, tiks nodrošināti maisi atkritumu vākšanai, viņiem līdzi jāņem vien cimdi, obligāti ūdens un lielisks garastāvoklis.

Talkas vietu pieteikšana šā gada Lielajai Talkai jau ir slēgta. Mārupes novadā pieteiktas astoņas publiskās talkošanas vietas un trīs SOLO talkošanas vietas. Ja neesat paguvuši reģistrēt savu talku, tad vēlams pievienoties kādai no jau reģistrētajām publiskajām talkām.

Sanāksim kopā un padarīsim Latviju skaistu, tīru un sakoptu!

talka