Kultūra

Priekpilnā un enerģiskā atmosfērā aizvadīti bērnu un jauniešu svētki "Ar vasaru saujā 2024"

27.05.2024.

Ar plašu izklaides un muzikālo programmu, vasarīgu karstumu un visas dienas garumā nebeidzami kūsājošu dzīvesprieku Jaunmārupē izskanējuši tradicionālie bērnu un jauniešu svētki “Ar vasaru saujā 2024”.

Šis bija jau 17. gads, kopš mācību gada noslēgumā Jaunmārupē atzīmējām svētkus bērniem un jauniešiem. Rītu iesākām ar skrējienu, kas šajā gadā pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu - vairāk nekā 380 jaunie censoņi pārbaudīja savus spēkus kādā no desmit distancēm atbilstoši katra spējām un izturībai. Atzīmējot RIX Rīgas lidostas 50. dzimšanas dienu, skrējienā šogad bija arī īpaši izveidota distance “RIX SKREJCEĻŠ” 3200 metru garumā, jo tieši tik garš ir Rīgas lidostas skrejceļš. Paldies Mārupes Sporta centram, Mārupes Valsts ģimnāzijas direktoram Jānim Lagzdkalnam par sacensību organizēšanu un ikvienam dalībniekam, viņu ģimenēm par interesi un atbalstu sportiskām aktivitātēm Mārupes novadā!

Medaļas bērnu skrējienā

Bērnu skrējiena dalībnieki

Bērnu skrējiena dalībnieki

Kultūras programmu atklāja Mārupes novada “Super Cāļi” - Linda Spundiņa (PII “Zīļuks”) un Grēta Spilberga (PII “Lienīte”), kā arī Mārupes Kultūras nama organizētais svētku ansamblis, kurā piedalījās pašvaldības darbinieki un bērnudārzu muzikālās skolotājas, bet ar uzrunām klātesošos sveica Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Valdis Kārkliņš, izpilddirektore Agnese Jankuna un Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Liene Šmite.  

Vadības pārstāvji uz pasākuma skatuves, sakot uzrunu

Klausoties sirsnīgo animācijas filmu mūzikas koncertu “Astoņi kustoņi”, kas uzrunāja mazākos svētku apmeklētājus, arī vecāki varēja atgriezties bērnības sajūtā. Bet īpašu prieku un lepnumu par savējiem izjutām izglītības iestāžu un interešu pulciņu kolektīvu koncertā, kur piedalījās Mārupes novada bērni un jaunieši. Sakām lielu paldies par atsaucību un skaisto koncertu bērniem, pedagogiem un ģimenēm - privātajai PII “Mārupes namiņš”, PII “Mārzemīte”, PII “Zīļuks”, PII “Lienīte”, Skultes sākumskolai, PII “Zeltrīti”, Mārupes Kultūras nama popgrupai “Mazās sirdis”, Jaunmārupes pamatskolai, Mārupes Valsts ģimnāzijai, Mārupes “GEM DANCE STUDIO”, Mārupes K&S baleta studijai, Mārupes Kultūras nama jauniešu deju kolektīvam “Mārupe” un jauniešiem no centra “Hēlijs”!

Dejotāji uz skatuves brīvdabā

Bērnu popgrupas dalībnieki uz skatuves

Stāstu par Sprīdīti un viņa ceļu, meklējot laimi, koncertuzvedumā “Sprīdītis dodas pasaulē” izdejoja Mārupes Valsts ģimnāzijas bērnu deju kolektīvs “Mārdadzīši” un vidējās paaudzes deju kolektīvi “Dārta” un “Krustu šķērsu”.

Deju uzveduma dalībnieki tērpos uz skatuves

Deju uzveduma dalībnieki tērpos uz skatuves

Ekstrēmā sporta cienītāji varēja baudīt “Green trials” velo šovu, bet svētku noslēgumā, pulcējoties vairākiem tūkstošiem klausītāju, jaudīgu vasaras ballīti iegrieza grupa “Bermudu Divstūris”.

Ekstrēmā velo šova paraugdemonstrējumi brīvā dabā

Grupas dalībnieki uz skatuves

Šie svētki notika sadarbībā ar RIX Rīgas lidostu, kuru dienas beigās, visiem apmeklētājiem dziedot “Daudz baltu dieniņu”, sveicām 50 gadu dzimšanas dienā. Sakām sirsnīgu paldies par atvērtību un sadarbību ne tikai šo svētku rīkošanā, bet daudzu gadu garumā – esam lepni, ka lidosta ir daļa no Mārupes novada!

Lidostas pārstāvju sveikšana uz skatuves

Tāpat pasākuma laikā darbojās piepūšamās atrakcijas, karuseļi, lielās koka spēles utt., ko ikviens apmeklētājs varēja izmantot bez maksas.

Sakām lielu paldies visiem svētku organizatoriem, radošajai un tehniskajai komandai - Mārupes Kultūras namam, visām izglītības iestādēm, kuras iesaistījās, Mārupes Sporta centram, Pašvaldības īpašumu pārvaldei, Pašvaldības policijai, skaņu un gaismu operatoriem, ēdinātājiem un sadarbības partneriem! Paldies apmeklētājiem par kopīgi radīto svētku prieku!

Uz tikšanos citos pasākumos!

Plašāka foto galerija ŠEIT. 

Sabiedrības informēšanas un multimediju nodaļa