Kultūra

Lustīgi atzīmēti vasaras saulgrieži Mārupes novadā

25.06.2024.

Vasaras saulgriežus, Līgo un Jāņus Mārupes novadā plaši ieskandinājām ar dziesmām, dejām līdz rīta gaismai, tradicionālām rotaļām, vainagu pīšanu un citām aktivitātēm. 

21. jūnijā Spuņciemā svinētājus priecēja Babītes Kultūrizglītības centra popgrupas "Bon Bon" koncertuzveduma "Rotā rotā" pirmizrāde. Visa vakara garumā ikviens varēja apgūt vainagu veidošanas prasmes un sarūpēt sev skaistu svētku rotu. Par skaistāko līgotņu dziedāšanu un rotaļām parūpējās tautas mūzikas grupa "Teikas muzikanti". 

Popgrupas dalībnieki baltos kostīmos dzied un dejo saulainā vasaras vakarā brīvdabā

Tautas mūzikas grupas dalībnieki vasaras brīvdabas pasākumā pie mikrofoniem

 

22. jūnijā Piņķos ielīgojām Jāņus, piedzīvojot deju uzvedumu "Sprīdītis dodas pasaulē", ko izdejoja vidējās paaudzes deju kolektīvi "Dārta" un "Krustu šķērsu", kā arī bērnu deju kolektīvs "Mārdadzīši". Spītējot lietum, klātesošie lustējās ar grupām "Jauno Jāņu orķestris" un "Papīra lidmašīnas". 

Deju uzveduma dalībnieku un skatītāju pūlis brīvdabas pasākumā

Mūzikas grupas dalībnieki uz skatuves, priekšplānā deg ugunskurs

 

23. jūnijā Jaunmārupē svētku vakaru piepildīja skanīgākās latviešu dziesmas populāru estrādes mūziķu izpildījumā programmā "Par vasaru, puķēm un mīlestību". Kopīgi tika iedegts Jāņu ugunskurs un dejas grupas "Galaktika" un Elizabetes Zagorskas un "Mīlas svētku orķestra" pavadībā nerimās līdz pat rīta gaismai. 

Sieviete un vīrietis tautiskos tērpos ar vainagiem galvās uz skatuves

Svētku vakarā cilvēku pūlis ap ugunskuru