Kultūra

Babītes Kultūrizglītības centra koklētāju ansamblis BALTI godam pārstāvējis Mārupes novadu un Latviju Starptautiskajā jaunatnes radošuma festivālā Polijā

18.07.2024.

Babītes Kultūrizglītības centra koklētāju ansamblis "BALTI" (mākslinieciskā vadītāja Valda Bagāta) no 26. jūnija līdz 3. jūlijam piedalījās XIV Starptautiskajā jaunatnes radošuma festivālā "FOLK INSPIRATIONS", kas norisinājās Polijas pilsētā Lodzā. Festivāla ietvaros "BALTI" piedalījās konkursā "GOLDEN BOAT 2024", startējot divās kategorijās - instrumentālās mūzikas un vokālās mūzikas kategorijās, abās iegūstot I vietu un balvu "GOLDEN BOAT 2024".

Šajā festivālā piedalījās dalībnieki no Azerbaidžānas, Bangladešas, Indijas, Kazahstānas, Kongo, Meksikas, Uzbekistānas, Ukrainas, Polijas un mūsu novada koklētājas, pārstāvot Latviju, ne vien piedalījās konkursā, bet arī uzstājās vairākos koncertos uz galvenās festivāla skatuves, teātra "PINOKIO" zālē, kā arī Lodzas Mūzikas akadēmijas zālē

Ansambļa "BALTI" dalībniekiem šī bija vērtīga iespēja iepazīt citu tautu kultūru - dejas, tautas mūziku, tautastērpus un lietišķo mākslu. Dalībnieces un skolotāja Valda ar patiesu lepnumu festivāla viesus un citus dalībniekus iepazīstināja ar latviešu tautas mūziku, mūsu tautas instrumenta - kokles skanējumu, latviešu folkloru un tautastērpu valkāšanas tradīcijām.

"BALTI" ar lepnumu sirdī prezentēja Latvijas un mūsu novada vārdu aiz valsts robežām un, novērtējot viņiem doto iespēju piedalīties festivālā, mājās atgriezušies patiesi iedvesmoti turpmākam darbam. 

Koklētāju ansambļa dalībnieces tērpos uz skatuves, aizmugurē ekrāns ar kolektīva nosaukumu

Koklētāju ansambļa dalībnieču kopbilde tautastērpos

Dažādu tautu festivāla dalībnieku kopbilde uz skatuves