Kultūra

Augusta ceturtdienas Mārupē aizvadītas Brīvdabas mūzikas, teātra un kino vakaru zīmē

30.08.2024.

Jau devīto gadu augusta ceturtdienu vakaros Mārupes Kultūras nama pagalmā pulcējās tūkstoši priecīgu novadnieku un viesu, lai baudītu jaunāko un labāko latviešu kino, teātri un ļautos bezrūpīgai mūzikas maģijai kopā ar labākajām latviešu grupām un mūziķiem.

Pirmo vakaru atklāja Mārupes jaunietis Jurģis Zvejnieks, kurš ar savu spēcīgo balss tembru patiesi apbūra ikvienu klausītāju. Vēlāk leģendāras latviešu roka balādes varējām dziedāt līdzi grupai “Opus Pro”, bet vēsturiskus mirkļus piedzīvot daudzsēriju filmas “Pansija Pilī” kadros.

Jauns puisis gaišās drēbēs stāv uz brīvdabas pasākuma skatuves un dzied

Cilvēku pūlis sēž brīvdabas pasākumā vasaras vakarā

Grupas vīrieši stāv uz skatuves ar mūzikas instrumentiem rokās, solists pie mikrofona

Otrajā vakarā Mārupes Kultūras nama iekšpagalmu pieskandināja dzirkstoši smiekli, jo ar stand-up komēdiju klātesošos priecēja aktieris Ainārs Ančevskis, bet par muzikālo noformējumu parūpējās mūsu novadnieks Andris Ērglis ar pavadošo grupu un īpašo viešņu Antru Stafecku. Šajā vakarā apmeklētāju bija ārkārtīgi daudz, par ko esam no sirds priecīgi un pateicīgi!

Skats no ēkas augšas uz cilvēku pārpildītu pagalmu brīvdabas pasākumā

Mūziķi stāv uz skatuves ar instrumentiem, solists dzied mikrofonā, tumšā vakarā

Trešais vakars bija veltīts tautas vienotības akcijas “Baltijas ceļš” 35. gadadienai. Tajā ar atmiņām dalījās publiciste un atmodas cilvēks Elita Veidemane, stāstus lasīja mūsu novada jaunieši Agate Grunte un Kristians Elliņš. Īpaši emocionāls brīdis ikvienam bija par akcijas “Baltijas ceļš” himnu dēvētās dziesmas “Atmostas Baltija” dziedājums, ko izpildīja Jaunmārupes pamatskolas skolotāja Inguna Rakule, pie taustiņiem skolotājs Rihards Rudzītis. Vakara gaitā tikāmies arī ar režisori Antru Cilinsku, skatījāmies filmu “Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks”, bet ar dziesmām priecēja mūziķis Ivo Fomins.   

Divi jaunieši stāv uz skatuves un lasa stāstus

Divas sievietes stāv uz skatuves un runā mikrofonos

Noslēdzošais vakars bija īpašām sajūtām piepildīts un, kā nu ne – aizvadīti četri emocijām piesātināti pasākumi, iezīmējot vasaras sezonas noslēgumu un rudens sākumu. Vakara gaitā tikāmies ar diksilendu “Sapņu komanda” un basa pavēlnieku Andri Grunti (koncerts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu). Ar muzikāliem priekšnesumiem pārsteidza Mārupes jaunietes - Emīlija Fricsone, Luīze Veikša un Darja Matvejeva, kā arī DJ Annikka, bet visa vakara garumā darbojās Mārupes Valsts ģimnāzijas jauniešu projekta “Laipnībā spēks, mobings ir grēks!” telts, kur ikviens varēja uzzināt vairāk un ar jauniešiem aprunāties par tādām sabiedrībā svarīgām tēmām kā mobings. Animācijas filma “Sirds likums” aizkustināja ikvienu skatītāju, bet vakaru un pasākumu ciklu noslēdzām ar kārtīgu jaunā mācību gada ballīti grupas “Pirmais Kurss” pavadībā.

Mūziķi ar instrumentiem stāv uz skatuves brīvdabas pasākumā

Divas meitenes uz skatuves spēlē un dzied

Meitene gaišās drēbēs spēlē bungas uz skatuves brīvdabas pasākumā

Meitene krāsainās drēbēs pie dīdžeja pults brīvdabas pasākumā

Vēlamies pateikt lielu paldies mūsu novadniecei Ilzei Kupčai no “Dabas saldumu maģija” par atbalstu un gardajām kūkām māksliniekiem ne tikai šī cikla pasākumos, bet visa gada garumā! Tāpat pateicamies ikvienam, kurš palīdzēja tapt šiem pasākumiem! 

Brīvdabas mūzikas, teātra un kino vakari ir īpaši iemīļots un gaidīts pasākums ik gadu, ko pierāda arvien pieaugošais apmeklētāju skaits. Esam no sirds pateicīgi un patiesi laimīgi, ka bijāt kopā šajās augusta ceturtdienās un uz tikšanos nākamajā – brīvdabas vakaru jubilejas gadā!

Mārupes Kultūras nams