Aicinām jauniešus piedalīties pārgājienā "Esmu daba"

04.10.2024.

2024. gadā tika aizsākts piedzīvojumiem pilns projekts jauniešiem - četru pārgājienu cikls “Esmu daba”. Projekta iniciatori ir M-UP jaunieši jeb Mārupes jauniešu domes aktīvā komanda. 

Līdz šim aizvadīti jau divi ar aktivitātēm, izaicinājumiem un smiekliem piepildīti pārgājieni, kuru laikā jauniešiem bija iespēja satikt jaunus domubiedrus, kopīgi pārvarēt šķēršļus, kā arī pavadīt laiku dabā un labāk iepazīt Mārupes novada slēptās takas.  

Maijā tikāmies Medema purva takā, kur nācās pārvarēt purva grāvjus. Ar slapjām kājām, bet smaidu sejā un atbalstošas komandas gara motivēti, jaunieši mēroja gandrīz 17 kilometru garu distanci. Otro pārgājienu aizvadījām jūlijā, kad jaunieši devās uz Krāču kalniem un Ķemeru tīreli. Šis pārgājiens atmiņā palicis ar pilnu somu sēnēm, aizraujošiem uzdevumiem, melleņu garšu un dabas mieru. 

Nu pienācis laiks trešajam piedzīvojumu pārgājienam! Jau 27. oktobrī atkal visi kopā dosimies dabā, šoreiz Babītes pilskalna apkārtnē. Kā jau ierasts, pārgājienu vadīs organizācijas “Piedzīvojuma gars” treneris Reinis Auziņš. Dosimies iepazīt dabu Babītes pusē, iesaistīsimies aktivitātēs un pavadīsim laiku kopā ar foršiem cilvēkiem.  

Pārgājienam aicinām pievienoties ikvienu jaunieti vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Ja neatbilsti norādītajai vecuma kategorijai, bet vēlies pievienoties pārgājienā, dod mums ziņu, esam atvērti iesaistīt ikvienu šajā piedzīvojumā. 

Lai pieteiktos pārgājienam, aizpildi pieteikuma anketu:ej.uz/pārgājiensjauniešiem 

Tiekamies 27. oktobrī plkst. 10.00 pie jauniešu centra “Hēlijs”, no kura ar kopīgu transportu dosimies uz pārgājiena sākuma punktu.  

Gājienā noderēs: 

  • apģērbs un apavi, ko nav žēl sasmērēt/saslapināt 
  • apavi, ar kuriem ērti mesties arī nost no takām/meža brikšņos 
  • dzeramais ūdens 1L 
  • mugursoma, kurā līdzi ņemt savu ūdeni un mūsu izdotās ēdienu paciņas 
  • vēlme mesties piedzīvojumos! 

P.S. Ikvienam dalībniekam būs sagatavotas uzkodas, kuras palīdzēs uzturēt enerģiju, dodoties ceļā. 

Tiekamies dabā! 

Pasākums tiek finansēts Mārupes novada pašvaldības projektu konkursa "Mārupe – mūsu mājas 2024" ietvaros. 

M-UP jaunieši 

Dabas ainavas skats ar tekstu par jauniešu pārgājienu