Aktuālā informācija par pašvaldībā saņemtā kolektīvā iesnieguma virzību

27.06.2024.

Šī gada 24. maijā Mārupes novada pašvaldībā tika saņemts kolektīvais iesniegums ar iniciatīvu “Par piepūšamā stadiona izveidi Mārupē”. Atbilstoši “Pašvaldību likumā” noteiktajai kārtībai, iesniegums tika izvērtēts un tā parakstītāju dati pārbaudīti Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

Pašvaldības vadība, saņemot iesniegumu, tikās ar iesniedzēju pārstāvjiem, lai izrunātu turpmākās rīcības un vienotos par to, ka vajadzīga plašāka izpēte par atbilstošas infrastruktūras iespējām kopumā. Sarunās nonākts pie kopsaucēja, ka nepieciešams doties pieredzes apmaiņas vizītēs uz citām pašvaldībām, lai izvērtētu visus ietekmējošos faktorus, tostarp ekonomisko pamatojumu, kas ļautu tālāk virzīt izsvērtus priekšlikumus pašvaldības domes deputātiem lēmuma pieņemšanai, kontekstā ar citiem investīciju un attīstības projektiem novadā. 

19. jūnijā šis iesniegums tika izskatīts Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā un virzīts apstiprināšanai kārtējā domes sēdē. 26. jūnija domes sēdē deputāti nebalsoja konkrēti par piepūšamā stadiona izveidi, bet gan par kolektīvā iesnieguma tālāku virzību likumā noteiktajā kārtībā. Sēdē deputāti lēma, ka nepieciešams organizēt darba grupu atzinuma sniegšanai par piepūšamā stadiona izbūves realizēšanas iespējām Mārupes novadā. Situācijas pārskats darba grupai jāizstrādā līdz 2024. gada septembra kārtējai domes sēdei.

Atbilstoši “Pašvaldību likumam” aktuālā informācija par kolektīvā iesnieguma virzību un ar to saistītām rīcībām pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē tiks atjaunota ne retāk kā vienu reizi trīs mēnešos.