Jūlijā Babītes un Salas pagastā notiks divu dienu elektrotehnikas un lielgabarīta atkritumu nodošanas akcija

12.06.2024.

18. un 19. jūlijā vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” aicina Babītes un Salas pagasta iedzīvotājus piedalīties nolietoto elektroiekārtu, lielgabarīta un sadzīvē radušos bīstamo atkritumu bezmaksas nodošanas akcijā.

Iedzīvotāji aicināti līdz 12. jūlija plkst. 17.00 pieteikt elektroiekārtu, lielgabarīta un sadzīvē radušos bīstamos atkritumu izvešanu, reģistrējoties elektroniski vai zvanot uz tālruņa numuru 8717, vai rakstot uz e-pasta adresi babite@ecobaltiavide.lv. Piesakoties obligāti jānorāda nododamo atkritumu veids, aptuvenais daudzums un precīza savākšanas vieta (adrese).

Pieeja pieteiktajiem atkritumiem jānodrošina jau akcijas pirmajā dienā, 18. jūlijā, no plkst. 7.00, novietojot tos blakus atkritumu konteineriem. Pieteikto atkritumu savākšana notiks 18. un 19. jūlijā, sākot no plkst. 7.00, visas dienas garumā.

Akcijas laikā tiks savākt šādi atkritumi:

  • sadzīves elektroiekārtas (ledusskapji, televizori, datori, monitori, plītis, putekļsūcēji utt.). Elektroiekārtām jābūt neizjauktām un ar visām tām piederošajām detaļām;
  • lielgabarīta atkritumi – atkritumi, ko izmēru dēļ nevar ievietot atkritumu konteineros (mēbeles, matrači utt.);
  • sadzīvē radušies bīstamie atkritumi (baterijas un akumulatori, viens komplekts vieglās automašīnas riepu bez diskiem, spuldzes u.c.).

Veicot elektroiekārtu un lielgabarīta atkritumu izvešanu, netiks savākti citu veidu atkritumi, piemēram, sadzīves atkritumi un būvgruži (podi, vannas, palodzes, durvis, logi u.c. ražošanas atkritumi, kas radušies būvniecības procesā).

Pieteikt elektroiekārtu, lielgabarīta un bīstamo atkritumu izvešanu aicināts ikviens SIA “Eco Baltia vide” klients Babītes un Salas pagastā. Vairāk informācijas, zvanot uz tālruņa numuru 8717 vai rakstot uz e-pasta adresi babite@ecobaltiavide.lv. Plašāku informāciju par citiem SIA “Eco Baltia vide” pakalpojumiem atradīsiet tīmekļa vietnē www.ecobaltiavide.lv.

SIA “Eco Baltia vide”