2. jūnijā norisinājusies Tīraines foto orientēšanās ekspedīcija

03.06.2024.

foto orientēšanās

2. jūnijā norisinājusies foto orientēšanās ekspedīcija Tīrainē, kurā piedalījās 11 komandas jeb 40 dalībnieki.

Foto orientēšanās laikā dalībniekiem Tīrainē un tās apkārtnē bija jāatrod 40 dažādi kontrolpunkti, katrai komandai stratēģiski izveidojot tādu maršrutu, kas trīs stundu laikā ļautu apmeklēt pēc iespējas vairāk kontrolpunktu.

Lai dalībniekiem sniegtu iespēju iegūt papildus punktus, tika sagatavoti arī vairāki fotogrāfiju un foto vietu papilduzdevumi, kā arī īpašos atjautības un veiklības uzdevumus bija sagatavojuši vairāki vietējie uzņēmēji – Mārupes BMX klubs, “Coffee STOP” un “Mārupes Kebabs”.

Maksimālais punktu skaits, ko bija iespējams saņemt, bija 280 punkti. Godalgotās vietas katrā kategorijā ieguva šādas komandas:

Kategorijā “Atklājējs\-i”

  • 1. vieta – “Dvīņi & 4G” (270 punkti);
  • 2. vieta – “Sēņu Nav” (240 punkti);
  • 3. vieta – “Mēs no Bangām” (200 punkti).

Kategorijā “Ģimenes ar bērniem”

  • 1. vieta – "Team Latte" (217 punkti);
  • 2. vieta – "Leimaņi" (197 punkti);
  • 3. vieta – "Neuzveicamie" (167 punkti).

Īpašo balvu no “Coffee STOP” par visātrāko (29 sekundes) papilduzdevuma izpildi saņēma komanda “Dvīņi & 4G”, savukārt foto orientēšanās motivējošo balvu ieguva komanda “Puksti”.

Paldies “Latvijas ekspedīcijai” par foto orientēšanās organizēšanu, pasākuma atbalstītājiem par balvu fonda nodrošināšanu, kā arī visiem dalībniekiem par aktīvo dalību!

Šī bija pirmā no šīs vasaras foto orientēšanās ekspedīcijām. Nākamā foto orientēšanās ekspedīcija norisināsies 7. jūlijā Piņķos. Vairāk informācijas par gaidāmo pasākumu ŠEIT.