No Budapeštas – ar zināšanām!

29.05.2024.

5. maijā direktora vietniece Andra Spure, skolotāja logopēde Anete Sinkeviča un pedagoga palīdze Amanda Murele no Mārupes novada Skultes sākumskolas piedalījās “Erasmus+” apmācību programmā, kas tika rīkota Ungārijā, Budapeštā. Programmas galvenais mērķis bija uzlabot skolotāju izpratni un prasmes disleksijas un iekļaujošas valodu mācīšanas jomā. Šī pieredze sniedza skolotājiem vērtīgas zināšanas un praktiskus rīkus, ko izmantot ikdienas darbā ar skolēniem.

Pirmajās nodarbībās skolotāji padziļināti pētīja disleksijas būtību, tās dažādās izpausmes un diagnosticēšanas metodes. Profesori un speciālisti no vadošajām izglītības institūcijām dalījās ar jaunākajiem pētījumiem un praktiskajiem piemēriem.

Viena no galvenajām tēmām bija multisensorā mācīšanās, kas ietver vizuālo, dzirdes un kinestētisko elementu integrēšanu mācību procesā. Skolotāji praktizēja dažādas tehnikas, piemēram, vizuālās kartītes, kustību aktivitātes ar skaņas palīdzību, lai uzlabotu skolēnu ar disleksiju mācīšanās pieredzi.

Dalībnieki iepazinās ar dažādiem digitāliem rīkiem un lietotnēm, kas var palīdzēt skolēniem ar disleksiju, – teksta-runas programmatūru, interaktīvas izglītojošas spēles un lietotnes, kas pielāgotas individuālām vajadzībām.

Viena no svarīgākajām apmācības daļām bija diferencēta mācīšana, kurā skolotāji apguva, kā pielāgot mācību materiālus un nodarbības, lai tās būtu pieejamas visiem skolēniem. Tika izrunāti individuālie izglītības plāni un veidi, kā tos efektīvi integrēt mācību procesā.

Apmācību programmā tika iekļauti vairāki praktiskie semināri, kuros skolotāji izmēģināja jaunās metodes reālās situācijās. Šīs nodarbības veicināja izpratni par to, kā teorētiskās zināšanas pielietot praksē.

“Erasmus+” brauciens ne tikai nodrošināja profesionālo izaugsmi, bet arī veicināja kultūras apmaiņu. Skolotāji iepazinās ar izglītības sistēmu Ungārijā un sadraudzējās ar kolēģiem no citām Eiropas valstīm, daloties pieredzē.

Skolotāju brauciens uz Ungāriju, lai apgūtu “Erasmus+” uz apmācību par disleksiju un iekļaujošu valodu mācīšanu, bija veiksmīgs un produktīvs. Iegūtās zināšanas un prasmes palīdzēs Mārupes novada Skultes sākumskolas skolotājiem veidot iekļaujošāku un efektīvāku mācību vidi un nodrošināt, ka visi skolēni neatkarīgi no viņu mācīšanās grūtībām var iekļauties mācību procesā un gūt panākumus.

No Budapeštas ar zināšanām

Erasmus logo

Skultes sākumskola