SIA “Babītes siltums” maija jaunumi

20.05.2024.

 SIA “Babītes siltums” aktīvi turpina strādāt un īstenot uzņēmuma vidēja termiņa attīstības stratēģijā noteikto. 

  • Ir uzsākti jaunas dzeramā ūdens sagatavošanas stacijas būvdarbi Spuņciemā. Plānotais izbūves termiņš – 2025. gada februāris. 

  • Noslēgts būvdarbu un projektēšanas līgums notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pārbūvei Spuņciemā. Pārbūvējot esošās iekārtas, plānots samazināt notekūdeņu piesārņojuma apjomu un uzlabot Babītes ezerā novadāmo notekūdeņu kvalitāti. Plānotais izbūves termiņš – 2025. gada jūnijs. 

  • Veikta iepirkuma procedūra Spuņciema ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu pārbūvei un jaunu tīklu izbūvei, paplašinot pakalpojuma pieejamību. Iesniegta dokumentācija aizdevuma saņemšanai Valsts kasē. Plānotais izbūves termiņš – 12 mēneši no līguma noslēgšanas dienas.  

  • Turpinās Spilves ūdenssaimniecības attīstības projekta īstenošana. Šobrīd tiek veikta izstrādātā būvprojekta saskaņošanas procedūra ar inženierkomunikāciju turētājiem un iedzīvotājiem (pieslēguma vietu saskaņošana). Pēc būvprojekta izstrādes plānots uzsākt būvdarbu iepirkuma procedūru.  

  • Turpinās kanalizācijas sūkņu staciju darbības drošības uzlabošana, uzstādot jaunus kanalizācijas sūkņus un veicot kanalizācijas sūkņu stacijas vadības sistēmas uzlabošanas pasākumus. 

  • Maijā plānots veikt kārtējos Piņķu un Babītes dzeramā ūdens rezervuāru tīrīšanas un dezinfekcijas darbus.  

  • Turpinās Piņķu notekūdeņu attīrīšanas iekārtu automātiskās vadības uzlabošanas darbi, kā rezultātā paredzēts nodrošināt efektīvāku iekārtu darbību. 

Informējam, ka SIA “Babītes siltums” šā gada 9. aprīlī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniedza ūdenssaimniecības tarifa projektu. Tarifa izmaiņas saistītas ar elektroenerģijas, transporta, personāla un citu izmaksu pieaugumu kopš iepriekšējā tarifa apstiprināšanas 2020. gadā.  

Piedāvātais tarifa projekts: 

Sabiedriskā pakalpojumu veids 

Spēkā esošais tarifs, EUR (bez PVN) 

Piedāvātais tarifs ar neparedzētām izmaksām no 2024. gada 1. augusta līdz 2026. gada 31. jūlijam, EUR (bez PVN) 

Tarifa palielinājums/ samazinājums (%) no 2024. gada 1. augusta  

Piedāvātais tarifs no 2026. gada 1. augusta, EUR (bez PVN) 

Tarifa palielinājums/ samazinājums (%) no 2026. gada 1. augusta 

Ūdensapgādes pakalpojums Piņķu ciemā, Babītes ciemā, Priežciemā Babītes pagastā, Spuņciemā Salas pagastā 

0,55 

1,09 

99 

1,02 

85 

Kanalizācijas pakalpojums Piņķu ciemā Babītes pagastā, Spuņciemā Salas pagastā 

0,88 

1,41 

60 

1,43 

62 

Kanalizācijas pakalpojums Spilves ciemā Babītes pagastā 

0,94 

2,85 

203 

2,71 

188 

 

Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā šā gada 1. augustā.  

Papildus vēlamies norādīt, ka SIA “Jūrmalas ūdens” no šā gada 1. aprīļa ir paaugstinājusi Spilves ciema notekūdeņu pieņemšanas pakalpojuma cenu no 0,07 eiro/m3 līdz 1,42 eiro/m3. Minētās izmaiņas notekūdeņu savākšanas pakalpojuma cenā ir iekļautas izstrādātajā tarifa projektā. 

Savukārt pozitīvas pārmaiņas plānotas attiecībā uz siltumenerģijas tarifu – šobrīd SIA “Babītes siltums” ir iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai izskatīšanai jaunu tarifa projektu, kas paredz esošo tarifu 102,19 eiro/MWh (bez PVN) mainīt uz 90,38  eiro/MWh (bez PVN), kas ir tarifa samazinājums par 11,5%. Tarifa izmaiņas ir saistītas ar iepirktās dabasgāzes cenas samazinājumu tirgū. Plānotais tarifs varētu stāties spēkā no šā gada 1. jūlija. 

SIA “Babītes siltums”