Aicinām pieteikt lielgabarīta un sadzīvē radušos bīstamo atkritumu izvešanu 

15.05.2024.

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” aicina Mārupes pilsētas un pagasta iedzīvotājus līdz 7. jūnija plkst. 17.00 pieteikt elektroiekārtu, lielgabarīta un sadzīvē radušos bīstamo atkritumu bezmaksas izvešanu no savas dzīvesvietas. 

Atkritumu izvešanas akcija jūnijā notiks divas dienas – 13. un 14. jūnijā. Atkritumu izvešanu iespējams pieteikt, reģistrējoties ŠEIT, zvanot uz tālruņa numuru 8717 vai rakstot uz e-pasta adresi marupe@ecobaltiavide.lv.  Piesakoties obligāti jānorāda nododamo atkritumu veids, aptuvenais apjoms un precīza savākšanas vieta (adrese). 

Pieeja pieteiktajiem atkritumiem jānodrošina jau akcijas pirmajā dienā, 13. jūnijā, no plkst. 7.00, novietojot tos blakus atkritumu konteineriem. Pieteikto atkritumu savākšana notiks divas dienas – 13. un 14. jūnijā, sākot no plkst. 7.00, visas dienas garumā. 

Akcijas laikā tiks savākti: 

  • lielgabarīta atkritumi – atkritumi, ko izmēru dēļ nevar ievietot atkritumu tvertnēs (mēbeles, matrači u.tml.);  

  • sadzīves elektroiekārtas (ledusskapji, televizori, datori, monitori, plītis, putekļsūcēji utt.). Elektroiekārtām jābūt neizjauktām un ar visām piederošajām detaļām; 

  • sadzīvē radušies bīstamie atkritumi (baterijas un akumulatori, viens komplekts vieglās automašīnas riepu bez diskiem, spuldzes u.c.). 

Veicot elektroiekārtu un lielgabarīta atkritumu izvešanu, netiks savākti cita veida atkritumi, piemēram, sadzīves atkritumi un būvgruži (podi, vannas, palodzes, durvis logi u.c. ražošanas atkritumi, kas radušies būvniecības procesā). 

Pieteikt elektroiekārtu, lielo un bīstamo atkritumu izvešanu var ikviens SIA “Eco Baltia vide” klients Mārupes pilsētā vai pagastā. Vairāk informācijas, zvanot uz tālruņa numuru 8717 vai rakstot uz e-pasta adresi marupe@ecobaltiavide.lv

SIA “Eco Baltia vide”