Spēkā stājušies jauni pašvaldības saistošie noteikumi par sociālajiem pakalpojumiem

31.07.2023.

Lai pilnveidotu sociālo pakalpojumu pieejamību un nodrošinātu atbalstu sociālo problēmu risināšanā iedzīvotājiem Mārupes novadā, Mārupes novada pašvaldība ir pārskatījusi pašvaldības finansēto sociālo pakalpojumu loku un apstiprinājusi jaunus saistošos noteikumus, kas papildināti ar vairākiem jauniem pakalpojumiem - grupu mājas, dienas aprūpes centra, mentora, specializēto darbnīcu pakalpojumiem un sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem personām ar invaliditāti.

Saistošie noteikumi Nr. 24/2023 “Par Mārupes novada pašvaldības sociālajiem pakalpojumiem” stājušies spēkā 2023.gada 25.jūlijā, un tie izstrādāti ar mērķi noteikt Mārupes novada pašvaldības finansēto, līdzfinansēto sociālo pakalpojumu piešķiršanas, atteikšanas, saņemšanas, pārtraukšanas un samaksas kārtību.

Lai saņemtu pakalpojumu, personai vai tās likumiskajam pārstāvim jāvēršas Mārupes novada Sociālajā dienestā ar iesniegumu, uzrādot personas apliecinošu dokumentu un pievienojot vai uzrādot dokumentus, kuri saskaņā ar saistošajiem noteikumiem nepieciešami konkrētā pakalpojuma piešķiršanai. Iesniedzot iesniegumu elektroniskā veidā, personas identitāti apliecina elektroniskais paraksts.

 

Pieņemot lēmumu par pakalpojuma piešķiršanu, Mārupes novada Sociālais dienests izvērtē:

  • personas vai viņas ģimenes locekļu līdzdarbības spējas, un lēmumā norāda pakalpojuma finansētāju un pašvaldības finansējuma apjomu;
  • pašvaldības iespējas sniegt personas vajadzībām atbilstošu pakalpojumu un nepieciešamību slēgt līgumu ar sociālo pakalpojumu sniedzēju, par pakalpojuma sniegšanu un samaksu.

 

Ar saistošo noteikumu pilnu tekstu var iepazīties ŠEIT

 

Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē Mārupes novada pašvaldības domes 2022. gada 23. februāra saistošie noteikumi Nr. 9/2022 "Par Mārupes novada pašvaldības sociālajiem pakalpojumiem".