Mārupes novadā krāšņi nosvinētas Liedienas 2023

14.04.2023.

Foto

Foto

Mārupes novadā šogad Lieldienas nosvinētas ar vērienu - notikušas dažādas izstādes, meistardarbnīcas, konkursi, koncerti un teātra izrādes. Novadu greznoja pievilcīgi dekori  - košas olas un amizanti garauši, iedzīvotājus un viesus mīlīgi vilinot uzņemt kopīgus foto, ar tiem palepojoties arī sociālajos tīklos. 

No aprīļa sākuma apmeklētājiem bija iespēja aplūkot dažādas Lieldienu tēmai veltītas izstādes - bibliotēkā un tās filiālēs, Mārupes Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbus Mārupes centrā pie Tūrisma informācijas un amatu mājas, Jaunmārupē pie dienas centra "Švarcenieki" un Piņķos pie Babītes Kultūrizglītības centra. Līdz 7. aprīlim ikviens varēja piedalīties Mārupes Sporta centra organizētajā konkursā "Sportiskais Lieldienu zaķis", kura galvenais uzdevums bija sportiski pavadītos svētkus fiksēt foto vai video. 5. aprīlī Mārupes novada bibliotēkā Piņķos  darbojās Lieldienu meistardarbnīca “Lieldienu dekors”. Jauniešiem tika organizēta īpaša aktivitāte "Lieldienu medību nedēļa" - iespēja doties meklēt ārtelpā Piņķos paslēptas dāvaniņas.

 

Foto

Foto

Foto

Babītes Kultūrizglītības centra filiālē Salas pagastā “Vietvalži” (Spuņciemā) 8. aprīlī notika līdz šim nebijis pasākumus -  "Lieldienu gaidīšanas rīts mazuļiem", kurā bērni varēja izšūpoties šūpolēs, izālēties bumbu baseinos un piepūšamajās atrakcijās, piedalīties olu ripināšanas darbnīcās un citās aktivitātēs. 

 

Foto

Foto

Foto

Foto

9. aprīlī Mārupes Kultūras namā un tā iekšpagalmā (Mārupē) pasākumā "Lieldienu prieki"  darbojās foto kaste, trušu pilsētiņa, notika radošās darbnīcas un dažādas Lieldienu aktivitātes. Plkst. 12.00 un 14.00 uz tikšanos aicināja Liepājas Leļļu teātris ar izrādi "Ucipuci meklē mājas", kurā stāstīts par mīlīgu rotaļu pūcīti, kas ģimenes ceļojuma laikā nejauši tiek aizmirsta kādā viesu mājā Itālijā un piedzīvo aizraujošus brīžus, meklējot ceļu mājup pie sava saimnieka – puisēna Kriša.

 

Foto

Foto

Foto

Otrajās Lieldienās, 10. aprīlī, automašīnu stāvlaukumā pie Babītes Kultūrizglītības centra (Piņķos) kuplu apmeklētāju pulku pulcēja pasākums “Svinēsim Lieldienas!”. Priecēja zaķi Banniji, interešu izglītības kolektīvu koncerts -   dziesmas, dejas un rotaļas. Ģimenes programmas "Mazais stiprinieks" autori iesaistīja lielus un mazus olu ripināšanā, koka zivju makšķerēšanā, koka puzles salikšanā un citās jautrās atrakcijās. Par dalību bērni saņēma diplomus un veicināšanas balviņas.

 

Paldies visiem, kuri atnāca! 

Piedāvājam noskatīties arī svētku video atskatu.

 

 

 

Foto galerija