Piņķos izskanējis koklētāju ansambļu kopmēģinājums

25.03.2023.

Plakāts

25. martā Babītes Kultūrizglītības centrā Piņķos ar lielu rosību aizsākās Latvijas koklētāju kopmēģinājumu maratons, kur tikās vairāku Latvijas novadu koklētāji, lai apgūtu XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku  kokļu mūzikas koncerta “Laika upe” koprepertuāru virsvadītāju Andas Eglītes, Kristīnes Dmitrijevas, Ilzes Žvartes un Valdas Bagātas vadībā.

Babītes Kultūrizglītības centrā saspēlējās koklētāji no Aizkraukles, Ķekavas, Mārupes, Salaspils novadiem un ansambļi no Jūrmalas, Engures un Vecumniekiem. 

Mārupes novadu XXVII Vispārējos latviešu dziesmu un XVII deju svētkos pārstāvēs  četri koklētāju ansambļi: Mārupes Mūzikas un mākslas skolas koklētāju ansamblis “Saules kokles”,  kura vadītāja ir Dita Neilande, un trīs Valdas Bagātas vadītie kolektīvi:  Babītes Mūzikas skolas koklētāju ansamblis “Dzītariņi”; Babītes Mūzikas skolas jaunāko klašu koklētāju ansamblis un Babītes Kultūrizglītības centra koklētāju ansamblis "BALTI".

26. martā kokles skanēja Valmierā, bet jau šajā nedēļas nogalē uz kopmēģinājumiem pulcēsies Rīgas un Rietumlatvijas koklētāji.

Valda Bagāta, kokļu mūzikas koncerta “Laika upe” koprepertuāru virsvadītāja: "Šobrīd īpašas sajūtas rada pirmssvētku rosīgais laiks, kad tiek spēlēts un dziedāts, rakstīts un šūdināts, skaitīts un rēķināts, mēģināts un saspēlēts! Uz tikšanos svētkos!"

Foto

Foto

Foto

Valda Bagāta, Babītes Kultūrizglītības centrs