Izglītība

Stipendijas topošajiem pedagogiem

Stipendija

Topošajiem pedagogiem ir iespēja pieteikties pašvaldības stipendijai

Šā  gada 6. augustā spēkā stājušies jauni saistošie noteikumi "Par Mārupes novada pašvaldības stipendiju studējošiem, kuri studē valsts akreditētā augstākās izglītības studiju programmā, kas sniedz iespēju veikt pedagoģisko darbu izglītības iestādē". Ar šādu lēmumu Mārupes novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) budžetā paredzēto līdzekļu ietvaros jau 2024. gadā uzsāk atbalstīt jaunos pedagogus, piešķirot stipendijas studentiem, kuri apgūst izglītības programmu un plāno vai jau strādā kādā no mūsu novada izglītības iestādēm. Stipendijas konkursa kārtībā (ir izveidota attiecīga komisija) var saņemt studējošie, sākot no otrā studiju gada, uz visu atlikušo attiecīgās studiju programmas apguves laiku:

  • pedagoģijā, kuru absolventiem ir tiesības strādāt izglītības iestādē;
  • citās zinātņu nozarēs, kuru absolventiem ir tiesības strādāt izglītības iestādē, papildus apgūstot vismaz 72 stundu profesionālās pilnveides programmu pedagoģijā.

Uz Pašvaldības stipendiju ir tiesības pretendēt studentam, kurš:

 

  • studē un iegūst kvalifikāciju: matemātikas skolotājs, fizikas un/vai inženierzinību skolotājs, sociālo zinību un vēstures skolotājs, latviešu valodas un literatūras skolotājs, mūzikas skolotājs, svešvalodas skolotājs, dabaszinību skolotājs, ģeogrāfijas skolotājs, sākumskolas skolotājs, pirmsskolas skolotājs, sociālais pedagogs, speciālais pedagogs;
  • augstākās izglītības iestādes noteiktajā termiņā ir sekmīgi nokārtojis nepieciešamos pārbaudījumus un pilnībā ieguvis attiecīgajam akadēmiskā gada semestrim paredzēto kredītpunktu skaitu, un neatrodas akadēmiskajā atvaļinājumā;
  • ieguvis vidējo svērto atzīmi, kas nav zemāka par 7,5 ballēm;
  • kurš apņemas nodibināt darba tiesiskās attiecības ar vienu vai vairākām Pašvaldības dibinātām izglītības iestādēm - studiju laikā, uz periodu, par kuru saņem stipendiju; ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā pēc studiju beigšanas proporcionāli saņemtās stipendijas periodam.

 

Stipendijas apmērs ir 350 eiro mēnesī pēc normatīvajos aktos noteikto nodokļu samaksas. Nodokļi tiek apmaksāti no Pašvaldības budžeta līdzekļiem.

 

Aicinām pretendentus pieteikties, sākot no 19. augusta līdz 19. septembrim, un  iesniegt Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē šādus dokumentus:

 

  1. iesniegumu (Pielikums Nr. 1); 
  2. izziņu no augstskolas par studijām, pievienojot sekmju izrakstu par iepriekšējo studiju semestri;
  3. apliecinājumu - nodibināt darba tiesiskās attiecības studiju laikā vai pēc studiju beigšanas ar Pašvaldības dibināto izglītības iestādi (Pielikums Nr. 2);
  4. CV (Curriculum Vitae);
  5. motivācijas vēstuli.

 

Dokumentus jāiesniedz elektroniski, tos sūtot uz e-pasta adresi izglitibas.parvalde@marupe.lv vai klātienē Mārupē, Konrādu ielā 5.

 

Saistošos noteikumus, iesnieguma un apņemšanās veidlapas iespējams atrast www.marupe.lv sadaļā

 

Saistošie noteikumi izstrādāti kā pašvaldības brīvprātīgā iniciatīva.

Pilns saistošo noteikumu teksts pieejams www.marupe.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Normatīvie dokumenti” – “Saistošie noteikumi”.

 

PIELIKUMS Nr. 1

PIELIKUMS Nr. 2 

 

 

STIPENDIJU PIEŠĶIRŠANAS KOMISIJA

Komisijas priekšsēdētāja - izpilddirektora vietniece izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Evija Papule

Komisijas priekšsēdētāja vietniece - Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Liene Šmite

Komisijas locekļi: 

  • Erita Rutkovska
  • Jānis Lagzdkalns
  • Kristaps Purviņš
  • Ilze Rozenberga
  • Iveta Timule

Komisijas nolikums

 

 

 

Informācija sadaļā atjaunota 13.08.2024.