Kultūra

Brīvdabas mūzikas, teātra un kino vakari Mārupē 2024

Zili zaļš fons ar dažādu mākslinieku foto un tekstu par brīvdabas pasākumiem

Aicinām uz iemīļotajiem Brīvdabas mūzikas, teātra un kino vakariem Mārupē! 

Aktuālā informācija www.marupe.lv/notikumi/kalendars, kā arī sociālā tīkla Facebook lapā Mārupes novads - kultūra

IEPLĀNO! 

Mārupes Kultūras nama iekšpagalmā 

  • 8. augustā no 20.00 
    Vakaru atklāsim ar mārupieša, dziedātāja Jurģa Zvejnieka un grupas “Opus Pro” koncertu, pēc tā būs iespēja noskatīties daudzsēriju filmas “Pansija pilī” 1. un 2. sēriju.  

Daudzsēriju spēlfilma "Pansija pilī” – pēc rakstnieka Anšlava Eglīša populārā romāna motīviem
Aizraujoši un komiski notikumi, kur topošais rakstnieks Anšlavs Eglītis kopā ar brāli Vidvudu, tēvu Viktoru un viņa dzīvesbiedri Hildu Vīku sāk muižas atjaunošanas darbus, vienlaikus tajā atverot pansiju, kas kļūst par apkārtnes iedzīvotāju, pagātnes rēgu, pilsētas viesu un latviešu inteliģences attiecību krustpunktu un vienas vasaras skatuvi 20. gadsimta 20. gadu Latvijai. 

 


 

  • 15. augustā no 20.00
    Par kārtīgu humora devu gādās aktieris Ainārs Ančevskis ar stand-up komēdiju, vīrišķības testu “MAČO”, pēc tās klausīsimies mūziķa Andra Ērgļa un pavadošās grupas koncertu.

"MAČO"
Kā tas ir, būt īstam vecim un īstam vīrietim? Šķiet, mūsdienās būt vīrietim ir krietni vienkāršāk nekā agrāk, bet no otras puses tas ir pilnīgi pretēji. Lielākajai daļai vīriešu vairs nenākas lauzt kaulus kūdras purvos vai mirt kara ierakumos tik bieži kā agrāk, taču mūsdienu vīrietiskums ir nopietni apdraudēts ar smalkiem parfimērijas produktiem, greznu pilsētas dzīvi un izsīkstošām iespējām izrādīt savu vīrišķo drošsirdību un veiklību. Vectēvu laikos uzvedības kodekss precīzi noteica, kas sagaidāms no stiprā dzimuma pārstāvja. Stingrs rokasspiediens bija cieņas izrādīšana, turpretim apskaut otru veci bija veids, kā labākajā gadījumā iegūt zilu aci vai kādu lauztu ribu. Mūsdienās pat profesionāli regbija spēlētāji apskaujas un raud, tāpēc, domājot, kāds ir īsts vīrietis šodien, autore Aiva Birbele ir skatījusi šo jautājumu caur sievietes priekštatiem. Vai dzīve ir kļuvusi sievišķīga un vīrieši arī? To var uzzināt, veicot vīrišķības testu. 
Mačo lomā iejutīsies aktieris Ainārs Ančevskis.


  • 22. augustā no 20.00
    Vakars būs veltīts tautas vienotības akcijas “Baltijas ceļš” 35. gadadienai

    Svinēsim kopā ar mūziķi Ivo Fominu un skatīsimies filmu “Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks”, pirms kuras tiksimies ar režisori Antru Cilinsku.

 


  • 29. augustā no 20.00
    Skatīsimies animācijas filmu “Sirds likums” un jauno mācību gadu iegriezīsim ar jaudīgu ballīti kopā ar mārupieti DJ ANNIKKA un grupu “Pirmais kurss”.

 

 

 

Zili zaļš fons un dzeltena teksta grafika par brīvdabas pasākumu norisi augustā
Informācija sadaļā atjaunota 08.07.2024.