Kultūra

8. jūnijs | Laikmetīgās dejas sestdiena Piņķos

8. JŪNIJS - PROGRAMMA (pdf)

Aicinām uz Piņķiem, kur piedzīvosim pirmo laikmetīgās dejas sestdienu. 

Pulcēšanās no 18.00 pie Babītes Kultūrizglītības centra (KIC), kur 18.00 notiks koncerts. Pēc tā sekos kopīgs ceļojums uz pasākuma norises vietu. 

  • 18.30-20.30
    VIDES DEJAS PIRMIZRĀDES
    Horeogrāfes Katrīna Albuže, Sintija Žīgure, Lilija Lipora, vides estētikas pētniece Kamilla Kūna, dramaturģe Tatjana Meļehova
    DEJAS VIESPERFORMANCES
    Horeogrāfi Dmitrijs Gaitjukēvičs un Anna Novikova-Tiļčika
    Rīgas Baleta skolas audzēkņi
  • 21.00-21.30 SARUNAS PAR VIDES DEJAS PERFORMANCĒM 
    Babītes Kultūrizglītības centrā
    Sarunas moderēs Dīvs Reiznieks 
  • 21.40 viesizrāde "TRĪSOŠĀ MIGLA"
    Horeogrāfe Olga Žitluhina un LDM7

Dalībnieki, kuri pieteica savu dalību izrāžu veidošanai, strādās kopā nedēļu no 3. līdz 8. jūnijam. Nodarbības Babītes Kultūrizglītības centrā būs intensīvas un katru dienu būs iespēja gūt jaunu pieredzi sadarbībā ar horeogrāfiem.  

Gaišs fons un violets teksts par deju pasākumiem

PAR HOREOGRĀFIEM 

  • Sintija Žīgure savā radošajā karjerā ir strādājusi gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā. Augstāko izglītību ieguvusi Kanādā, studējot “Modus Operandi” laikmetīgās dejas programmā un bijusi dejas kompānijas “LAMONDANCE” 8. sezonas dejotāja. 2022. jūnijā uzsāka dejas meistarklašu programmas projektu Latvijā “Embody.Riga”. Pašlaik strādā pie dejas izrādes "Instinction" un sadarbības projektiem "Garlaicības estētika mikrorajonos", "Dance&Brews". Augustā pievienosies laikmetīgās dejas programmai Montreālā "Big Bang". Vairāk: www.sintijazigure.com
  • Kamilla Kūna ir eko-estētikas pilsētvides pētniece un projektu vadītāja. Maģistra darbs "Garlaicības estētika mikrorajonos: multisensorā pieredze Laumas rajonā, Liepājā" (Helsinku Universitāte, 2022) pievērsās vietējo iedzīvotāju skatījumam uz savu ikdienas dzīvi mikrorajonos. Kamillas starpdisciplinārās pētniecības ievirze izmanto zināšanas no filozofijas, socioloģijas, vēstures un arhitektūras disciplīnām. Pētījuma turpinājumā pētniece iedziļināsies multisensorā ķermeniskā pieredzē, piedāvājot sajust kādu vidi piedzīvojam savā ikdienībā, kad atļaujamies mirklim garlaicības. Kamilla ir arī projektu vadītāja ISSP Galerijā un brīvajā laikā praktizē improvizācijas deju.
  • Katrīna Albuže ir horeogrāfe, dejotāja un dejas skolotāja. Ikdienā strādā ar bērniem, pusaudžiem, pieaugušajiem, aktieriem, dziedātājiem un profesionāliem dejotājiem. Pasniedz laikmetīgo deju, improvizāciju, kontaktimprovizāciju un veido horeogrāfijas. Kad to visu nedara, tad kāpj klintīs, ceļo, ēd šerpos restorānos un izcep pa kādai gardai kūkai.

 

MEISTARKLAŠU PROGRAMMA

3. JŪNIJS / vada Lilija Lipora - IEPAZĪŠANĀS UN KUSTĪBU NODARBĪBA 

Nodarbības uzdevums būs iekustināt katram individuāli savu ķermeni, atklāt saskarsmes un sadarbības iespējas ar telpu un partneriem. Nodarbības laikā caur neverbālu un verbālu sarunu iepazīsimies un sagatavosimies kopradei. 

4. un 5. JŪNIJS/ vada Nauris Miķelis Goba - PIESLĒGTIES UN UZLĀDĒTIES 

Veidota, lai ar veiklību, spēku un atjautību veicinošiem uzdevumiem un kustību tiktu uzmodināta katra dalībnieka fiziskā un mentālā gatavība dienai neatkarīgi no sagaidāmā. Tās laikā individuāli, kā arī sadarbībā ar partneriem un lielākās grupās atraktīvi iesildīsimies, padejosim un izaicināsim viens otru. Mēs gulēsim, skriesim, lēksim, mētāsim, grūstīsimies, lai galu galā mobilizētu mūsu ķermeņus un veiksmīgi turpinātu savas dienas gaitas.

6. JŪNIJS / vada Katrīna Albuže - KONTAKTIMPROVIZĀCIJA

Prieks, jautrība un draudzība, uzticība, atbildība, cieņa, ļaušanās un atbrīvošanās. Radoša un fiziska kontaktimprovizācija, kas aizvedīs mūs jaunas pieredzes ceļojumā. Būs dažādi uzdevumi un spēles, ko pildīsim gan pa divi, gan grupā, kas saistīti ar svara atdošanas un uzņemšanas tehniku, ar pieskārieniem bez svara atdošanas kā arī ar kontakta deju bez fiziskā kontakta.

7. JŪNIJS / vada Kamilla Kūna - KO ATCERAS TAVAS MAŅAS, KAD ĶERMENIS STĀV UZ VIETAS?

Ko nozīmē atļaut sev sajust vidi apkārt? Vai tas ir kaut kas, ko spējam piekopt ikdienišķās darbībās? Vai mums par to aktīvi jāpiedomā, lai pieslēgtos te un tagad? Šajā meistarklasē interesenti tiks aicināti uz brīvu multisensoru pieredzi, kurā atļaut sev sasniegt garlaicības stadiju. Garlaicība - brīdis, kurā šķietami nekas nenotiek, bet ir kā viens no galvenajiem nosacījumiem radošuma procesiem.

Uzzini vairāk www.videsdeja.lv  

Informācija sadaļā atjaunota 13.06.2024.