Godināti izcilākie pedagogi Mārupes novada pašvaldības izglītības iestādēs

04.10.2024.

Gada pedagogs visi

Gada pedagogs 1Gada pedagogs 2gada pedagogs 3

2024. gada 4. oktobrī, Skolotāju dienas priekšvakarā, Mārupes Kultūras namā svinīgā atmosfērā norisinājās ikgadējā Gada balvas izglītībā pasniegšanas ceremonija “Gada pedagogs 2024”. Šogad ceremonijā tika godināts trīsdesmit viens Mārupes novada pašvaldības izglītības iestāžu pedagogs, kuru ieguldījumu novērtējuši gan viņu kolēģi, gan skolēni.

Jau desmito gadu Mārupes pašvaldībā turpinās tradīcija sveikt labākos pedagogus. Gada balva izglītībā tiek pasniegta, lai godinātu pedagogus par viņu būtisko devumu izglītības kvalitātes celšanā – jaunu mācību metožu ieviešanā, skolēnu izaugsmes veicināšanā un pieredzes nodošanā plašākai sabiedrībai.

Šī gada balvas ieguvēji tika noskaidroti dažādās nominācijās: "Mārupes novada gada pedagogs" pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas, vidusskolas un profesionālās izglītības jomās, kā arī “Skolēnu simpātija” un balva “Par mūža ieguldījumu izglītībā”.

Turpinot pērn aizsākto tradīciju, tika piešķirta arī biedrības “Mārupes uzņēmēji” gada balva “Jauns sākums Mārupes novadā”. Tās mērķis ir iedrošināt jaunos pedagogus izvēlēties darbavietu Mārupes novadā un veicināt skolotāja profesijas prestižu. Pretendentiem bija iespēja pašiem izvirzīt savas kandidatūras šai balvai.

Ceremonijas laureāti saņēma pašvaldības Atzinības rakstus, piemiņas zīmes un naudas balvas – “Gada pedagogs” ieguva 600 eiro, bet “Par mūža ieguldījumu izglītībā” balvas ieguvēji – 1000 eiro pēc nodokļu nomaksas. “Skolēnu simpātija” un “Gada pedagogs” laureāti katrā izglītības posmā saņēma īpašu piemiņas nozīmīti, ko veidojis mārupietis, rotkalis Edgars Skulte, bet uzņēmēju gada balvas ieguvēji – biedrības “Mārupes uzņēmēji” Atzinības rakstu un balvu.

Par muzikālo noformējumu pasākumā rūpējās Martiņš Kanters, pasākumu vadīja iepriekšējā gada balvas Skolēnu simpātija saņēmēja, Jaunmārupes pamatskolas skolotāja Baiba Rudzīte. 

 

Balvas “Gada pedagogs 2024” laureāti Mārupes novada pašvaldības izglītības iestādēs 2023./2024. mācību gadā

MĀRUPES NOVADA GADA PEDAGOGS PIRMSSKOLĀ

Astra Šumska, Salas sākumskolas skolotāja

Astra Šumska ir pieredzējusi pedagoģe, Salas sākumskolā viņa strādā jau 35 gadus. Pēdējos gadus viņa veiksmīgi sagatavo bērnus skolai, lai nodrošinātu viņiem stabilu zināšanu pamatu pirmajai klasei. Astra dāsni dalās pieredzē ar kolēģēm un nebaidās apgūt jaunas prasmes, tostarp informācijas tehnoloģijas. Viņas pēdās iet arī meita, kura strādā tajā pašā iestādē. Dažādu ideju īstenošanā viņa iesaista arī vīru, kurš pirmsskolas grupai veido mācību materiālus no koka. Astra ir Montesori metodikas ieviesēja skolā, un brīvajā laikā viņai patīk gatavot neparastus ēdienus, ceļot un rūpēties par dārzu.

MĀRUPES NOVADA GADA PEDAGOGS SĀKUMSKOLĀ

Inese Sīle, Mārupes pamatskolas skolotāja

Inese Sīle ir sākumskolas skolotāja Mārupes pamatskolā, kur strādā kopš 2000. gada. Savu 34 gadu darba pieredzi Inese iegulda katra bērna individuālo spēju izkopšanā. Viņa profesionāli diferencē mācību procesu, lai ieguvēji mācību stundā būtu gan talantīgie bērni, gan bērni, kuriem ir mācīšanās grūtības, motivējot skolēnus noticēt saviem spēkiem.

Inese ir ieviesusi “Klusās lasīšanas stundu”, kas notiek katru dienu pēc stundām, un izpelnījās arī sabiedriskā medija uzmanību, kas atspoguļoja to televīzijas raidījumā. 2023./2024. mācību gadā Inese Sīle ieguva Lasīšanas vēstneses titulu par lasīšanas veicināšanu un programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023” popularizēšanu.

Skolotāja aktīvi piedalās skolas pasākumu organizēšanā un vadīšanā, un kolēģi viņu raksturo kā radošu, pozitīvu un atsaucīgu cilvēku. Inese strādā ar lielu atbildību, spēj aizraut bērnus mācībās, izturēties ar iejūtību un sniegt dzīves prasmju pamatus. Viņa ir arī galvenā skolas kolektīva laivu braucienu organizatore.

MĀRUPES NOVADA GADA PEDAGOGS PAMATSKOLĀ

Linda Kovaļevska, Mārupes Valsts ģimnāzijas skolotāja 

Linda Kovaļevska ir skolotāja, kura skolēnus un kolēģus iedvesmo ar savu profesionālismu un aizrautību. Viņas ķīmijas stundas izceļas ar izcilu organizētību un metodisku pieeju, kas palīdz skolēniem apgūt pat vissarežģītākās tēmas. Rūpīgi izstrādātie mācību materiāli un prezentācijas veicina augstus sasniegumus, tostarp izcilus rezultātus ķīmijas olimpiādēs un zinātniski pētnieciskajos darbos. Lindas vadītais skolēnu zinātniski pētnieciskais darbs ieguva vienīgo pirmo pakāpi no skolas darbiem valsts lasījumos.

Lindas darba metodes ir ne tikai pedagoģiski pamatotas, bet arī radošas un inovatīvas, ar interesantiem praktiskiem darbiem, kas palīdz skolēniem labāk izprast un iemīlēt ķīmiju. Viņas enerģija stundās ir nepārspējama. Linda ir ne tikai enerģiska, bet arī radoša skolotāja, kas padara viņu par izcilu profesionāli savā jomā. Viņa ļoti labi strādā ar pamatskolas klasēm, veicinot interesi par ķīmiju. Linda vienmēr ir gatava dalīties ar idejām un materiāliem, sniedzot padomus kolēģiem.

Linda ir arī 8.a1 klases audzinātāja. Viņa attīsta skolēnu prasmes mācīties un veicina viņu atbildību. Skolotāja ar lielu atbildību vada stundas, rūpīgi izstrādājot un pilnveidojot materiālus, lai skolēni varētu pēc iespējas labāk apgūt ķīmijas tēmas.

MĀRUPES NOVADA GADA PEDAGOGS VIDUSSKOLĀ

Ilze Izabella Dindune, Mārupes Valsts ģimnāzijas skolotāja

Ilze Izabella Dindune ir aktīva un profesionāla skolotāja, kas iedvesmo skolēnus un spodrina skolas prestižu, piedaloties gan Latvijas, gan starptautiskos pasākumos. Viņas ātrā reakcija un enerģija veicina izcilus rezultātus, un entuziasms padara viņas stundas aizraujošas. Ilze ir ieguldījusi lielu darbu zinātniski pētniecisko darbu (ZPD) organizēšanā un vadīšanā Mārupes Valsts ģimnāzijā, kur viņa izveidoja ZPD sistēmu un motivē skolēnus veikt pētnieciskos darbus. Aizvadītajā mācību gadā viņas konsultētie skolēni ieguva vairākas godalgotas vietas gan bioloģijas olimpiādē, gan ZPD valsts konferencē. Ilze spēj padarīt bioloģiju aizraujošu arī tiem, kam tā šķiet sarežģīta. Viņa aktīvi piedalās projektos, tostarp starptautiskos, un pastāvīgi attīsta savas prasmes, sniedzot praktisku atbalstu skolēniem un kolēģiem. Kolēģi viņu raksturo kā profesionālu un godīgu pedagoģi, atzīstot viņas ieguldījumu un enerģiju.

MĀRUPES NOVADA GADA PEDAGOGS PROFESIONĀLAJĀ IZGLĪTĪBĀ
Dace Akmentiņa, Mārupes Mūzikas un mākslas skola skolotāja

Klavierspēles skolotāja Dace Akmentiņa Mārupes Mūzikas un mākslas skolā strādā kopš 2003. gada 1. septembra. Viņa ir sirsnīga, pozitīva un neatlaidīga skolotāja, kura prot atrast labo jebkurā situācijā. Dace vienmēr iedrošina audzēkņus noticēt saviem spēkiem, un viņas audzēkņi piedalās gan vietējos, gan starptautiskos konkursos, iegūstot godalgotas vietas. Viņa priecājas par katru mazo sasniegumu un prot motivēt. Dace ir arī Vispārējo klavieru nodaļas vadītāja kora klasē.

Kolēģi vērtē Daci kā izcilu pedagogu. Viņa vienmēr smaida, pat grūtākos brīžos, un turpina strādāt ar neatlaidību. Viņas audzēkņi bieži gūst godalgotas vietas konkursos, un viņa ir atsaucīga un izpalīdzīga kolēģe.

Dace ir profesionāla ērģelniece un spēlē Baltezera baznīcā, kā arī reizēm Rīgas Doma baznīcā. Viņas iedvesmota, viena no absolventēm apgūst ērģeļspēli Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā. Bijušie audzēkņi bieži apciemo Daci, kas liecina, ka viņa ir ne tikai skolotāja, bet arī draugs un padomdevējs.

PAR MŪŽA IEGULDĪJUMU IZGLĪTĪBĀ

Lidija Jonikāne, Babītes vidusskolas skolotāja

Lidija Jonikāne ir izcila pedagoģe ar 44 gadu darba stāžu, no kuriem 40 gadi aizvadīti Babītes vidusskolā. Viņa uzsāka darbu 1984. gada 1. septembrī un vēlāk kļuva par ārpusklases darba organizatori. 1996. gadā Lidija sāka strādāt par latviešu valodas un literatūras skolotāju. Viņa ir zinoša, patstāvīga un korekta, izmantojot dažādas mācību metodes.

Lidija ir bijusi prakses vadītāja un mentore, ieguldījusi daudz laika mācību stundu plānošanā un dalījusies ar izveidotajiem metodiskajiem materiāliem. Skolotāja regulāri papildina savas zināšanas. Lai integrētu mācību priekšmetus reālajā dzīvē, Lidija seko līdzi kultūras jaunumiem un apmeklē teātra izrādes un koncertus. Viņa ir bijusi klases audzinātāja daudziem skolēniem un iemācījusi mīlēt Raini vairākām paaudzēm, arī bērniem no mazākumtautību ģimenēm.

Lidija ir atbalstoša un pretimnākoša un uzņēmusies pasniegt papildu latviešu valodas stundas imigrantiem un reemigrantiem. Viņai ir lielisks kontakts ar kolēģiem, skolēniem un viņu vecākiem.

PAR MŪŽA IEGULDĪJUMU IZGLĪTĪBĀ

Dina Švīpiņa, Mārupes Valsts ģimnāzijas skolotāja

Dina Švīpiņa ir enerģijas kamoliņš, skolēnu mīlēta, vecāku cienīta un kolēģu novērtēta. Šogad viņa uzsāka jau četrdesmit astoto pedagoga darba sezonu, audzinot 12. klases skolēnus.

Ceļš pedagoģijā Dinai aizsākās 1977. gadā, kad viņa sāka studēt Liepājas Pedagoģijas institūtā un strādāt Vadakstes pamatskolā par latviešu valodas un literatūras skolotāju. Pateicoties kolēģu atzinībai, viņa kļuva par Vadakstes pamatskolas direktori. Vēlāk turpināja darbu Saldus vidusskolā un vadīja arī rajona skolotāju metodisko apvienību. Par sekmīgu skolēnu sagatavošanu olimpiādēm un konkursiem Dina saņēma vairākus atzinības rakstus.

Kopš 2016. gada Dina strādā Mārupes Valsts ģimnāzijā, kur ātri ieguva skolēnu simpātijas. 1. septembrī viņas audzināmās klases zēni skolotāju ienesa skolā uz rokām, izsakot atzinību par viņas profesionālismu un cilvēciskumu.

GADA PEDAGOGS PIRMSSKOLĀ

Liāna Kļaviņa-Rence, Babītes pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja  

Liāna Kļaviņa-Rence Babītes pirmsskolas izglītības iestādē strādā kopš 2016. gada, padarot bērnu ikdienu brīnišķīgu un aizraujošu. Viņa ir enerģijas pilna, pozitīva, radošu ideju pārpilna un vienmēr gatava jauniem izaicinājumiem. Liāna ir uzticama kolēģe ar augstu atbildības sajūtu. Tas nodrošina nevainojamu darbu jebkurā uzdevumā. Viņa dalās ar savu pedagoģisko pieredzi un motivē citus kolēģus. Lai pilnveidotu kompetenci, Liāna apmeklē kursus, seminārus un izglītojas patstāvīgi, piedalās “Erasmus+” projektos.

Liāna ir “mazais spridzeklis”, kas pārvērš bēdas smieklīgos jokos. Viņas lielākā vērtība ir ģimene, viņa ir brīnišķīga mamma un mīloša sieva. Liāna ir ceļojumu cienītāja, iepazīst jaunas valstis un kultūras, no viņas var smelties zināšanas jaunākajās modes tendencēs. Liāna piesaista bērnus kā magnēts un nodrošina, ka viņi jūtas aizsargāti, samīļoti un uzklausīti. Vecāki ir ļoti pateicīgi par viņas rūpēm. Liāna ir izcila pedagoģe, no kuras var mācīties.

Baiba Heisele, pirmsskolas izglītības iestādes “Lienīte” skolotāja

Baiba Heisele pirmsskolas izglītības iestādē “Lienīte” strādā jau deviņpadsmit gadus. Skolotāja pabeigusi Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolu, ieguvusi profesionālo bakalaura grādu izglītībā. Savā darbā izmanto informācijas tehnoloģiju prasmes, strādā ar interaktīvo tāfeli. Darbā ar bērniem ir radoša un atbildīga, prot ļoti labi komunicēt ar bērniem, vada interesantas nodarbības. Skolotāja ir paraugs citiem kolēģiem, dalās savā darba pieredzē. 

Tatjana Baranova, pirmsskolas izglītības iestādes “Mārzemīte” skolotāja

Tatjana Baranova spēj iedvesmot bērnus un veicināt viņu izaugsmi, sagatavojot skolai. Kolēģi raksturo Tatjanu kā apņēmīgu, radošu un pozitīvu pedagoģi, kura pārzina mācību jomas un radoši īsteno mācību procesu. Viņa ir darbīga un ieinteresēta, izzina katru tēmu no A līdz Z, veicot darbu ar mīlestību un augstu atbildības sajūtu. Tatjana aktīvi iesaistās arī citos pienākumos un veido sirsnīgu saikni ar bērniem. Viņu ir skolotāja, kura sniedz vairāk, daloties ar radošām idejām un pozitīvu pieeju. Arī sadarbība ar kolēģiem un vecākiem ir atzinīgi novērtēta. PII “Mārzemīte” viņa strādā kopš 2020. gada augusta.

Solveiga Irbeniece, pirmsskolas izglītības iestādes “Saimīte” skolotāja

Solveiga Irbeniece pirmsskolas izglītības iestādē “Saimīte” strādā kopš 2015. gada. Viņa ar mieru un nosvērtību paveic lielus darbus, daudz par tiem nerunājot, bet vienmēr sasniedzot lieliskus rezultātus bērnu sagatavošanā skolai. Solveiga ir darbīga un nereti turpina darbu mājās. Viņu raksturo koleģialitāte, izpalīdzība un pacietība, veidojot pozitīvu sadarbību ar kolēģiem, bērniem, vecākiem un izglītības iestādes administrāciju. Solveiga ir arī jauno pedagogu mentore. Brīvajā laikā viņa lasa grāmatas par mīlestību, attiecībām un detektīvromānus, kā arī dodas garās pastaigās ar suni gar jūru un pa mežu.

Solveiga Lāce, pirmsskolas izglītības iestādes “Zeltrīti” skolotāja

Solveiga Lāce jau deviņus gadus strādā par pirmsskolas izglītības skolotāju PII “Zeltrīti”, kur iedvesmo un izglīto bērnus, turpinot ģimenes tradīciju, jo arī Solveigas mamma ir pirmsskolas skolotāja. Solveiga ir strādājusi gan Latvijā, gan Amerikā un veiksmīgi apvieno pedagoģisko pieredzi ar organizatoriskajām prasmēm. Viņa aktīvi veicina bērnu saikni ar dabu, organizējot pasākumus par ilgtspējību un dabas saglabāšanu. Solveiga saņēmusi atzinību no Latvijas Vides izglītības fonda un aktīvi darbojas Ekopadomē. Viņa arī iedzīvinājusi Ekonedēļu un izmanto digitālos rīkus, lai padarītu mācību procesu interesantu un saistošu. Skolotāja dalās pieredzē ar citiem pedagogiem, organizē atklātās nodarbības un piedalās projektos, piemēram, Latvijas Universitātes finansētajā “Lieli un mazi”. Solveiga ir arī kolektīva saliedēšanas iniciatore un mīl dabu, pārgājienus, ceļošanu, dziedāšanu un galda spēles.

Ieva Reiziņa, pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” skolotāja

Ieva Reiziņa pedagoģijas jomā strādā kopš 2015. gada, kad sāk strādāt pirmsskolas izglītības iestādē “Lienīte” par skolotāja palīgu. Viņas talants un entuziasms ātri tika pamanīts, un, vadītājas iedvesmota, Ieva sāka mācīties pedagoģiju. 2012. gadā viņa pievienojās Jaunmārupes sākumskolai, kur kopā ar kolēģiem ieviesa jauno kompetenču pieeju. Ar kolēģu un vecāku atzinību Ieva turpināja darbu “Zīļukā”. Viņa organizē rudens ekskursijas, atbalsta jaunos kolēģus un ar savu mieru un labestību iedvesmo citus. Vecāki Ievu raksturo kā “supercilvēku” – izcilu pedagoģi, kura ar gudrību un rūpību palīdz bērniem augt un attīstīties. Bērni Ievu mīl un viņai uzticas, jo viņa sniedz ne tikai zināšanas, bet arī sirds siltumu. Ieva ir profesionāla, radoša un atsaucīga, un viņas aizraušanās – sēņošana – papildina viņas dabas mīlestību.

Oksana Jarjomenko, Mārupes pamatskolas skolotāja

Oksana Jarjomenko Mārupes pamatskolas pirmsskolā strādā kopš 2021. gada, un kopumā pirmsskolas izglītības jomā viņa nostrādājusi piecus gadus. Oksanai raksturīga nepārtraukta vēlme pilnveidoties un mūsdienīgi, aizraujoši nodot zināšanas bērniem. Viņa izmanto dažādas darba metodes, tostarp digitālās, lai mācības kļūtu par saistošu piedzīvojumu. Patlaban viņa studē Latvijas Universitātē, lai papildinātu savas zināšanas un prasmes, jo īpaši – interaktīvajās mācību metodēs. Kolēģi Oksanu raksturo kā radošu, zinošu un atbalstošu skolotāju. Brīvajā laikā viņa ceļo, meklējot jaunas idejas. Piemēram, Grieķijā viņa iemācījās grieķu tradicionālo deju, ko tagad mācīs bērniem. Oksana savu darbu veic ar mīlestību, padarot to aizraujošu un vieglu.

Jekaterina Latkovska, Mārupes novada Skultes sākumskolas skolotāja 

Jekaterina Latkovska ieguvusi pedagoģijas bakalaura grādu un pirmsskolas skolotāja, kā arī sākumizglītības skolotāja kvalifikāciju Latvijas Universitātē 2015. gadā. Kopš 2017. gada viņa veiksmīgi īsteno pirmsskolas izglītības programmu Skultes sākumskolā, ņemot vērā katra bērna vecumu, attīstību un individualitāti. Jekaterina ir uzticama pedagoģe, kura rada drošības un prieka sajūtu. Viņa aktīvi sadarbojas ar bērnu vecākiem, iesaistās pasākumu organizēšanā un grupas laukuma labiekārtošanā. Daloties pieredzē ar jaunajiem pedagogiem, viņa vada nodarbības un iesaista kolēģus. Jekaterina ir radoša, strādīga, atsaucīga un iedvesmo gan bērnus, gan kolēģus ar savu atraktivitāti.

GADA PEDAGOGS SĀKUMSKOLĀ

Santa Mandelberga, Babītes vidusskolas skolotāja

Santa Mandelberga Babītes vidusskolā strādā kopš 2018. gada kā sākumskolas skolotāja un klases audzinātāja. Ar augstu atbildības sajūtu viņa iegulda daudz laika mācību stundu plānošanā un vadīšanā, dalās ar izveidotajiem metodiskajiem materiāliem. Santai ir laba sadarbība ar skolēnu vecākiem, viņa organizē pasākumus gan bērniem, gan viņu ģimenēm. Regulāri papildina zināšanas tālākizglītības kursos un semināros un pieņem profesionālos izaicinājumus, piemēram, vada kursus velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai. Santa savā darbā izmanto svešvalodu zināšanas un informācijas tehnoloģijas. Kolēģi viņu raksturo kā radošu, zinošu un aktīvu pedagoģi, kura ir ļoti korekta un pozitīva komunikācijā ar vecākiem, izglītojamajiem un kolēģiem. Brīvajā laikā Santa bauda aktīvu atpūtu un ceļošanu.

Liena Lazda, Mārupes Valsts ģimnāzijas skolotāja

Liena Lazda ir izcila skolotāja ar ilggadēju pieredzi un apņemšanos, kas guvusi atzinību gan kolēģu, gan skolēnu vidū. Viņa strādā gan sākumskolā, kur pilda klases audzinātājas un mācību priekšmetu skolotājas pienākumus, gan pamatskolā, kur māca dizainu un tehnoloģijas. Liena ir lieliska komunikācija ar skolēniem un viņu vecākiem; viņa rūpīgi seko līdzi katra skolēna izaugsmei, sadarbojoties ar atbalsta personālu, lai risinātu mācīšanās un psihoemocionālās grūtības. Viņas stundas ir mierīgas, taču dziļas un daudzveidīgas.

Papildus saviem pienākumiem Liena vada mācīšanās grupu “Līderis manī”, kas palīdz skolēniem attīstīt līderības prasmes un personisko izaugsmi. Viņa ir arī viena no skolotājiem, kas veicina Mārupes Valsts ģimnāzijas kā Līderisma skolas reputāciju, vadot atklātās stundas. Liena ar iniciatīvu un lielu atbildību rūpējas par skolas dekorēšanu svētkiem, veicinot skolas kopienas vienotību. Kolēģi viņu raksturo kā atsaucīgu, atbildīgu un atbalstošu cilvēku. Liena ir arī aktīva vokālā ansambļa “Dzelde” dalībniece.

Aiva Zviedre, Jaunmārupes pamatskolas skolotāja

Aiva Zviedre ir profesionāla, zinoša un prasīga skolotāja, kura pamatskolā strādā kopš skolas dibināšanas. Mācību procesu viņa organizē augstā līmenī, ar skaidru stundas mērķi un sasniedzamajiem rezultātiem. Aiva efektīvi virza skolēnus uz sasniegumiem, un aizvadītajā mācību gadā viņas klase ieguva vairākas godalgotas vietas skolas olimpiādēs un starptautiskajā matemātikas konkursā. Viņa rūpīgi veic mācību sasniegumu vērtēšanu un sakārto nepieciešamo dokumentāciju. Aiva profesionāli organizē audzināšanas darbu, iedziļinoties katra skolēna vajadzībās, un mācībās veicina cieņu pret pieaugušajiem. Komunicējot ar vecākiem, atbalsta personālu un administrāciju, viņa meklē labākos risinājumus skolēniem ar mācīšanās grūtībām, lai nodrošinātu atbilstošas mācības. Aiva ir pedagoģe ar augstu profesionālo meistarību, kas veicina katra izglītojamā izaugsmi.

Lolita Kadakovska, Salas sākumskolas skolotāja

Lolita Kadakovska Salas sākumskolas kolektīvam pievienojās pirms diviem gadiem, meklējot iespēju izvairīties no rutīnas un darīt to, kas viņai patīk – strādāt ar bērniem. Lolita izvēlējās Salas sākumskolu, jo bērni viņai ir ļoti mīļi un dzīvesvieta ir Spuņciemā. Pēc daudzu gadu darba Rīgas 49. vidusskolā viņa kļuva par otro mammu Salas sākumskolas 3. klases skolēniem, sniedzot viņiem labāko no savas bagātīgās pieredzes.

Lolita apzinīgi iesaistās skolas dzīvē, atbildīgi pildot dokumentāciju. Viņa plāno un vada aizraujošas latviešu valodas stundas, kurās skolēni iepazīstas ar dažādiem tēliem un lasāmvielu. Lolita bija arī Salas sākumskolas pirmā vadītāja (1989–1991) un pie skolas iestādīja tās simbolu – pīlādzi, kas mūs priecē ik rītu. Viņas vaļasprieks ir dārzs.

Anita Bareika, Mārupes novada Skultes sākumskolas skolotāja 

Anita Bareika ir Skultes sākumskolas bibliotekāre un skolotāja ar izcilu izglītību: Latvijas Universitātē iegūts bakalaura grāds pedagoģijā (2001) un profesionālais maģistra grāds projektu vadībā Latvijas Lauksaimniecības universitātē (2009). Viņa ir dizaina un tehnoloģiju skolotāja, interešu izglītības skolotāja un vada koriģējošās nodarbības bērniem ar speciālām vajadzībām. Anita ir atbildīga, radoša un zinoša pedagoģe, kura spēj atrast pieeju katram skolēnam, veidojot interesantas un profesionālas stundas. Viņas idejas ārpusskolas pasākumiem un telpu noformēšanai ir ļoti vērtīgas.

2023./2024. mācību gadā Anita organizēja rudens nometni “Esi kreatīvs”, vadīja kultūrizglītības programmas “Latvijas Skolas soma” īstenošanu, sagatavoja bērnus valsts mēroga konkursiem un piedalījās daudzos skolas pasākumos. Viņa arī piedalās lasītprasmes veicināšanā, vadot bibliotēkas nodarbības un organizējot Valsts kultūrkapitāla fonda lasīšanas veicināšanas programmu “Bērnu žūrija”. Anita ir arī talantīga rokdarbniece, izgatavo tautas tērpus un dekorē skolas vidi.

GADA PEDAGOGS PAMATSKOLĀ 

Santa Lempa, Babītes vidusskolas skolotāja

Santa Lempa sāka darbu Babītes vidusskolā 2019. gadā kā latviešu valodas un literatūras skolotāja un klases audzinātāja. Viņa ar augstu atbildību izturas pret pienākumiem, ieguldot daudz laika mācību stundu plānošanā un vadīšanā, kā arī daloties ar metodiskajiem materiāliem. Santa veiksmīgi sagatavo skolēnus centralizētajiem eksāmeniem, iesaistās ārpusstundu aktivitātēs un konkursos un seko līdzi kultūras jaunumiem, apmeklējot teātra izrādes un koncertus.

Santa ir pozitīva un atvērta sadarbībai, veido veiksmīgas attiecības ar skolēnu vecākiem, organizējot pasākumus gan izglītojamajiem, gan viņu vecākiem. Santa regulāri papildina zināšanas tālākizglītības kursos un semināros, kā arī izmanto svešvalodu zināšanas un informācijas tehnoloģijas profesionālās darbības pilnveidošanai. Brīvajā laikā viņai patīk lasīt grāmatas un spēlēt saksofonu orķestrī. Kolēģi viņu raksturo kā sirsnīgu un atsaucīgu cilvēku, kas aktīvi iesaistās skolas un novada aktivitātēs.

Daina Spilberga, Jaunmārupes pamatskolas skolotāja

Daina Spilberga ir izcila pedagoģe un strādā Jaunmārupes pamatskolā kopš tās dibināšanas. Viņa ir angļu valodas skolotāja un svešvalodu metodiskās jomas vadītāja, kā arī 9.b klases audzinātāja. Daina ir ideju ģeneratore un prasmīga īstenotāja, kas apvieno prasīgumu ar dziļu pārliecību par skolēnu potenciālu. Viņa motivē savus audzēkņus sasniegt vislabākos rezultātus, vienmēr piedāvā atbalstu un padomus kolēģiem.

Daina ir ieguvusi lielu cieņu un atzinību no visiem, ar kuriem viņa ir sadarbojusies. Viņas pieredze un zināšanas ir nenovērtējams resurss, veicinot profesionālo izaugsmi skolā. Viņa aktīvi darbojas Latvijas Angļu valodas skolotāju asociācijas valdē, organizē konferences un seminārus, kā arī iesaistās LATE un “Pearson” projektos, piemēram, “Reading Circle”.

Daina regulāri organizē angļu valodas olimpiādes, burtošanas konkursu “Spelling Bee”, radošus konkursus un starppriekšmetu stundas. Viņa ir arī jauno pedagogu mentore un palīdz viņiem attīstīties. Ar savu neatlaidīgo darbu un pozitīvo attieksmi Daina ir kļuvusi par piemēru, kam sekot.

Aija Andruce  Mārupes pamatskolas skolotāja 

Aija Andruce Mārupes pamatskolā strādā kopš 2014. gada 1. septembra kā matemātikas skolotāja, un šogad viņa ir 9.c klases audzinātāja. Viņa vada matemātikas mācību jomas sanāksmes un aktīvi iesaistās ārpusstundu pasākumu organizēšanā, piemēram, “Mārupes pamatskolas Mazais cilvēks 2023” un “Mārupes pamatskolas Tīnis 2023”.

Kolēģi un administrācija raksturo Aiju kā atsaucīgu, labsirdīgu un sirsnīgu, bet prasīgu skolotāju, kas vienmēr atbalsta un palīdz īstenot idejas. 2023./2024. mācību gadā viņa vadīja vairākas talantu pilnveidošanas tīkla nodarbības. Aija iegulda daudz laika individuālā darbā ar skolēniem, gatavojot viņus konkursiem un olimpiādēm, piemēram, matemātikas konkursam “Loģiskais cipars” un novadu olimpiādēm.

Aija ir radoša un enerģiska un cenšas radīt bērnos prieku par matemātiku. Viņa labi saprotas ar skolēniem, saglabājot cieņpilnu attieksmi. Aktīvi piedalās ārpusstundu aktivitātēs un apmeklē kolēģu organizētos pasākumus. Aijai ļoti patīk pastaigas, kuras viņa izbauda neatkarīgi no gadalaika un laikapstākļiem.

Zane Lase, Salas sākumskolas skolotāja

Zane Lase darbu Salas sākumskolā sāka 2020. gadā. Viņa ir kā Sprīdītis – laimi meklēja arī Starptautiskajā skolā, bet pēc viena mācību gada atgriezās, jo nekur neesot tik labi kā Salas sākumskolā kopā ar savu audzināmo klasi. Zani ļoti aizrauj informācijas tehnoloģiju joma, vēlme izmēģināt skolā jaunākās tehnoloģijas.  Brīvo laiku labprāt pavada dabā. Līdz ar Zani skolā ienāk daba ar izglītojošu pasākumu starpniecību, skolēnu pašpārvaldes aktivitātēm un svētkiem. Zane nemitīgi mācās, lai pilnveidotu savas zināšanas. Jebkurā brīdī ir gatava supot, celt telti, gulēt hamokā vai mesties āliņģī ziemā.   

GADA PEDAGOGS VIDUSSKOLĀ

Nora Rinkevica, Babītes vidusskolas skolotāja

Nora Rinkevica Babītes vidusskolā strādā kopš 2021. gada kā matemātikas skolotāja un klases audzinātāja. Nora ir akurāta, atbildīga un iegulda daudz laika mācību stundu plānošanā un vadīšanā. Viņa ir topošo pedagogu prakses vadītāja un skolas jauno pedagogu mentore, kā arī labi sagatavo izglītojamos centralizētajiem eksāmeniem. Nora aktīvi piedalās ārpusstundu aktivitātēs un konkursos, regulāri papildina zināšanas tālākizglītības kursos. Viņa efektīvi izmanto informācijas tehnoloģijas un svešvalodu zināšanas. Nora ir izcila komunikācijā ar skolēniem un viņu vecākiem. Brīvajā laikā nodarbojas ar aktīvo atpūtu un dārzkopību. Kolēģi Noru raksturo kā atbalstošu, ieinteresētu un pozitīvu profesionāli.

GADA PEDAGOGS PROFESIONĀLĀS IEVIRZES IZGLĪTĪBĀ

Svetlana Timerkana, Babītes Mūzikas skolas skolotāja

Svetlana Timerkana ir klavierspēles skolotāja Babītes Mūzikas skolā jau vairāk nekā 10 gadus. Viņa ir izcila profesionāle, aizrautīga pedagoģe un draudzīga kolēģe. Svetlanas audzēkņi regulāri piedalās konkursos un iegūst godalgotas vietas, kas veicina skolas un Mārupes novada atpazīstamību. Viņa apmeklē vadošo pianistu koncertus, kas palīdz viņai sekot līdzi aktuālākajām klavierspēles tendencēm un pielietot efektīvākās darba metodes.

Svetlana ir orientēta uz audzēkņu izaugsmi, iedziļinās katra audzēkņa vajadzībās un potenciālā. Viņas komunikācija ir viegla un saprotama, viņa ir orientēta uz sadarbību un kopējiem mērķiem. Skolotāja ir ārkārtīgi atbildīga, ieturēta un empātiska. Ieguldījusi daudz darba klavierspēles nodaļas nošu bibliotēkas kārtošanā un sistematizēšanā. Vairākus gadus viņa ir arī Babītes Mūzikas skolas Vispārējo klavieru metodiskās komisijas vadītāja.

Niks Rožukalns, Mārupes novada Sporta skolas skolotājs

Niks Rožukalns ir atraktīvs BMX riteņbraukšanas treneris, kurš ar savu profesionālo pieeju spēj aizraut gan mazus, gan lielus sportistus. 2023./2024. mācību gadā Niks un viņa audzēkņi uzrādīja izcilus rezultātus gan Latvijā, gan ārpus tās. Eiropas čempionātā jauniešiem viņi izcīnīja augstākās pakāpes medaļas: B-8 vecuma grupā – 1. vietu, B-11 vecuma grupā – 2. vietu.

Niks ir lielisks piemērs saviem audzēkņiem, jo pats aktīvi piedalās sacensībās un sporto, veicinot motivāciju un komandas garu. Viņa stiprās puses ir ne tikai profesionālās prasmes un tehniskās zināšanas, bet arī izcilas komunikācijas spējas, atsaucība un vēlme nepārtraukti pilnveidot savas zināšanas, lai sniegtu labāko atbalstu audzēkņiem.

SKOLĒNU SIMPĀTIJA

Linda Lerša, Babītes vidusskolas skolotāja

Linda Lerša Babītes vidusskolā strādā kopš 2014. gada kā latviešu valodas un literatūras skolotāja un klases audzinātāja. Viņa veiksmīgi izmanto dažādas mācību metodes un informācijas tehnoloģijas, veidojot interesantas un dinamiskas stundas. Linda izceļas ar lieliskām komunikācijas prasmēm, viņai ir labs kontakts gan ar skolēniem un viņu vecākiem, gan ar kolēģiem.

Linda regulāri apmeklē tālākizglītības kursus un seminārus, lai uzlabotu savas prasmes. Skolēni raksturo viņu kā atsaucīgu, saprotošu un iedvesmojošu pedagoģi, kura rada pozitīvu atmosfēru klasē. Linda ir ne tikai profesionāla skolotāja, bet arī atbalstoša mentore, kas palīdz skolēniem sasniegt savus mērķus.

Ieva Lanka, Mārupes Valsts ģimnāzijas skolotāja 

Ieva Lanka, Mārupes Valsts ģimnāzijas skolotāja 

Ieva Lanka ir skolotāja, kas veido pozitīvu un atbalstošu mācību vidi, kurā skolēni jūtas novērtēti. Viņa skaidri un efektīvi izskaidro mācību vielu, padarot to saprotamu ikvienam. Skolēni uzsver viņas laipnību, atsaucību un gatavību palīdzēt grūtībās. Ieva ne tikai māca, bet arī iedrošina un motivē skolēnus, palīdzot viņiem attīstīt savu pašapziņu un mācīšanās prieku. Viņas stundas ir dinamiskas un interesantas, jo Ieva prot izmantot humoru un radošas metodes, kas rada draudzīgu atmosfēru un iesaista skolēnus.

Ieva pielāgo mācību procesu dažādiem mācīšanās stiliem un ar pacietību skaidro uzdevumus, līdz tie ir saprotami. Viņa organizē aizraujošas ekskursijas un aktivitātes, kas papildina mācības ar praktisku dzīves pieredzi, stiprina klases kolektīvu un veicina praktisko zināšanu apguvi. Izpratne par jauniešu interesēm un mūsdienīga pieeja mācībām padara viņu par skolotāju, kuru skolēni ciena un apbrīno. Ieva pelnījusi atzinību no skolēniem, kolēģiem un vecākiem par savu attieksmi un iedvesmojošo darbu izglītībā.

 

Mārtiņš Jaunuševskis, Jaunmārupes pamatskolas skolotājs

Mārtiņš Jaunuševskis ir izcils sporta skolotājs, kurš spēj radīt interesi par sporta stundām un dažādām sportiskajām aktivitātēm. Viņš ir atsaucīgs, izpalīdzīgs un ar izcilu humora izjūtu, ko skolēni ļoti novērtē. Skolotājs seko līdzi aktualitātēm, saprot jauniešu valodu, mūziku un ģērbšanās stilu, vienmēr prot atjautīgi atbildēt uz jautājumiem.

Kā klases audzinātājs Mārtiņš ir cienīts un mīlēts. Skolotājs ievēro konsekvenci savās prasībās un māca skolēniem drosmi un atbildību. Viņš iedvesmo un iesaista sportiskajās aktivitātēs ne tikai skolēnus, bet arī pedagogus. Katru gadu tiek izveidota skolotāju volejbola komanda, kas piedalās sacensībās Latvijā un Lietuvā. Mārtiņš savu darbu veic no sirds un augstā profesionālā līmeni, un viņa ieguldījums skolas dzīvē ir nenovērtējams.

Valdis Krūmiņš, Mārupes pamatskolas skolotājs

Valdis Krūmiņš Mārupes pamatskolā sāka strādāt 2022. gadā kā ģeogrāfijas skolotājs pēc ilgu gadu darba skolas direktora amatā. Skolēni raksturo Valdi kā aizrautīgu pedagogu ar izcilu humora izjūtu, kurš aizrauj skolēnus ar saviem ceļojumu stāstiem un iedvesmo viņus ceļot. Valdis ir ļoti atbildīgs un iegulda lielu darbu skolēnu sagatavošanā dažādiem konkursiem un olimpiādēm, kas rezultējies ar godalgotām vietām, tostarp 2. vietu Mārupes novada alternatīvajā ģeogrāfijas olimpiādē 9. klašu komandām.

Kolēģi un skolas administrācija Valdi raksturo kā labsirdīgu un dzīvespriecīgu skolotāju ar lieliskām sadarbības prasmēm. Viņš uzmundrina kolēģus ar savu humoru gan starpbrīžos, gan sapulcēs un pēc stundām vienmēr ir gatavs aprunāties ar jauniešiem. Mācību stundās Valdis izmanto informācijas tehnoloģijas, padarot tās interesantas un saistošas. Viņš ir apceļojis daudzas pasaules valstis, un šī aizrautība ar ceļošanu ir jūtama arī mācību stundās, kurās viņš dalās ar pieredzi un stāstiem par saviem piedzīvojumiem.

MĀRUPES NOVADA UZŅĒMĒJU GADA BALVA

“Jauns sākums Mārupes novadā – pedagogs pirmsskolā”

Santa Klagiša, PII “Lienīte”  skolotāja

Skolotājas Santas Klagišas vīzija par viņas turpmāko ieguldījumu izglītības attīstībā Mārupes novadā ir saistīta ar logopēdisko atbalstu un agrīno runas un valodas terapiju. Viņa uzskata, ka logopēdisko palīdzību nepieciešams sniegt jau no trīs gadu vecuma, lai laikus novērstu sarežģījumus valodas attīstībā. Santa ir apņēmusies turpināt izglītot vecākus un nodrošināt bērniem individuālu logopēdisko programmu. Viņas mērķis ir uzlabot bērnu runas un valodas prasmes, lai veicinātu sekmīgu lasīšanas un rakstīšanas apguvi.

 

Nominācija “Jauns sākums Mārupes novadā – pedagogs skolā”

Zane Rekšņa, Mārupes Valsts ģimnāzijas skolotāja

Zanes Rekšņas vīzija par viņas ieguldījumu Mārupes novada izglītības attīstībā ir balstīta uz fizikas mācīšanu, izmantojot pieredzi un personīgo iesaisti. Viņa uzsver eksperimentu nozīmi, skolēnu patstāvīgo darbu un reālu piemēru sasaisti ar ikdienas dzīvi, lai fizikas apguvi padarītu aizraujošu un jēgpilnu. Zane ir apņēmusies mudināt skolēnus veikt pētījumus, kas varētu veidot pamatu viņu nākotnes interesēm un profesionālajai izaugsmei. Viņas mērķis ir iedvesmot skolēnus izprast fiziku ne tikai teorētiski, bet arī ar praktiskiem, dzīvē pielietojamiem piemēriem.

“Pedagogs projektā “Skola dodas dzīvē, dzīve ienāk skolā””

Sandra Slišāne, Mārupes pamatskolas skolotāja

Karjeras konsultante Sandra Slišāne Mārupes pamatskolā veicina praktisku mācību sasaisti ar darba tirgu, organizējot karjeras attīstības pasākumus un konsultācijas un sadarbojoties ar ārējiem partneriem. Viņas vadītais projekts “Skola dodas dzīvē, dzīve ienāk skolā” palīdz skolēniem izprast nozares un mācību saikni ar reālām darba iespējām. Turpinot darbu, Sandra plāno vēl vairāk stiprināt saikni ar darba tirgu, ģenerēt jaunas idejas un sagatavot skolēnus nākotnei.