Energotaupīgākā ēka pašvaldībā - ēka Konrādu ielā 5/1

23.08.2024.

20. augustā notika ikgadējā pašvaldības iestāžu vadītāju un saimnieku tikšanās ar Pašvaldības īpašumu pārvaldi, lai atskatītos uz aizvadītās sezonas energoresursu patēriņu un apbalvotu taupīgākos saimniekus.

Jau otro gadu pēc kārtas 30 pašvaldības iestāžu ēkas sacenšas par mazāko ēkas siltumenerģijas un elektroenerģijas patēriņu, salīdzinot ar šīs pašas ēkas 2021./2022.gada sezonas (no septembra līdz maijam ieskaitot) siltumenerģijas un elektroenerģijas patēriņu*.

Par energotaupīgāko pašvaldības ēku šogad tika sveiktaēka Mārupē, Konrādu ielā 5/1, kurā ikdienā strādā Pašvaldības policija, Bāriņtiesa un atsevišķas Centrālās pārvaldes struktūrvienības.

Pēc pasākuma svinīgās daļas tika pārrunātas aktualitātes par pašvaldības īpašumu pārvaldīšanu, būvniecības un ekspluatācijas prasībām.

Pasākuma otrajā daļā pašvaldības iestādēm tika sniegtas divas informatīvas lekcijas par atkritumu apsaimniekošanu un to, kāpēc jāšķiro atkritumi pašvaldībā, kā atkritumu nešķirošana ietekmē apkārtējo vidi un pašvaldības finanses. Uzņēmums SIA "Eco Baltija vide" izglītoja pašvaldības iestāžu pārstāvjus par šķirošanas pamatprincipiem un sniedza labās prakses piemērus.

*Kopš 2022. gada pašvaldībā ir jānodrošina vismaz 22% ietaupījums salīdzinājumā pret 2021./2022. gada patēriņiem katrā pašvaldības iestādē un teritorijā, veicot visu pašvaldības ēku un ielu apgaismojuma enerģētisko resursu optimizācijas pasākumus.

bilde

No kreisās: Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas nodaļas

saimniecības pārzinis Jānis Gūtmanis, izpilddirektore Agnese Jankuna un

Pašvaldības policijas priekšnieks Juris Jēkabsons.

 

Pašvaldības īpašumu pārvalde