Mārupes novada pašvaldībā viesojas delegācija no Ukrainas

05.08.2024.

5. augustā Mārupes novada pašvaldībā viesojās delegācija no Ukrainas. Vizītes mērķis bija iepazīties klātienē, lai pārrunātu abu pašvaldību iespējamos sadarbības virzienus, tai skaitā kopīgi startējot starpvalstu ES projektos.

Ukrainas delegācijas sastāvā bija Andrijs Židačeks, Solonkivskas teritoriālās kopienas priekšsēdētāja vietnieks, Maria Salahai, Ļvovas apgabala kopienu asociācijas izpilddirektore, un projektu vadītājs Oļehs Hornikovskijs.

Vizītes laikā Ukrainas kolēģi tikās ar domes priekšsēdētāju Andreju Enci un priekšsēdētāja vietnieku Valdi Kārkliņu, kā arī apmeklēja novadu un pašvaldības iestādes.

Noslēgumā viesi svinīgi pasniedza domes priekšsēdētājam Solonkivskas teritoriālās kopienas simbolu - karogu ar ukraiņu karavīru parakstiem, apliecinot gatavību turpināt iesāktās sarunas.

delegācija pie galda

delegācija ar Ukrainas valsts karogu

No labās: domes priekšsēdētāja vietnieks Valdis Kārkliņš, domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, Andrijs Židačeks, Solonkivskas teritoriālās kopienas priekšsēdētāja vietnieks, Maria Salahai, Ļvovas apgabala kopienu asociācijas izpilddirektore, un projektu vadītājs Oļehs Hornikovskijs.