Pievienojies vienas dienas pārgājienam un mēro Santjago ceļa posmu Mārupes novadā

19.07.2024.

27. jūlijā, atzīmējot Svētā Jēkaba dienu, Svētā Jēkaba ceļa asociācija rīko pasākumu “Viena diena Latvijā kā katra diena Spānijā”, kura ietvaros aicinām izstaigāt Sv.Jēkaba ceļa 13. un 14. posmus, kas ved cauri Mārupes novadam, un iepazīt vienu no zaļākajiem, ģimenēm draudzīgākajiem Pierīgas novadiem.

13. posma ceļa gājējiem ir paredzēta neliela atpūtas un iestiprināšanās pietura Mārupes novada Tūrisma informācijas un amatu mājā, kur papildus varēs arī uzzināt interesantus faktus par Mārupes novadu.

Mārupes novada Tūrisma informācijas un amatu mājā (Mārupē, Bebru ielā 10) ir iespējams iegādāties arī Svētā Jēkaba ceļa Svētceļnieka pasi un saņemt īpašo Mārupes novada zīmodziņu par ceļa posma mērošanu.

Vairāk par 13.posmu lasi šeit

Vairāk par 14.posmi lasi šeit.

13.etaps

14.etaps

Camino karte

camino ceļš foto

Santjago ceļš ir viens no populārākajiem svētceļojumu maršrutiem Eiropā. Tā kā ik gadu šajā ceļā dodas simtiem tūkstošu cilvēku, ir attīstījušās dažādas maršruta variācijas, jo ir ierasts uzskatīt, ka svētceļojums sākas jau no mājām. Maršrutu daudzi veic reliģisku mērķu vadīti, taču gana daudz gājēju izvēlas Santjago ceļu, lai būtu dabā, pabūtu vienatnē ar sevi, piedzīvotu grūtības, pārbaudījumus un labāk iepazītu sevi vai arī vienkārši baudītu iešanu un piedzīvojumu.

2019. gadā Latvijā tika uzsākta ceļa izveide, un kopumā piecu gadu laikā ir izstrādāts 562 kilometrus garš maršruts. Tas sadalīts 24 posmos, kas ir no 11 līdz 32 kilometrus gari. Divi no 24 Santjago ceļa posmiem Latvijā šķērso Mārupes novadu.

Svinot Svētā Jēkaba dienu, Svētā Jēkaba ceļa asociācijas mērķis ir iedzīvināt Santjago ceļu visā garumā. Būs posmi, kas mērojami kājām, būs velo posmi un ģimenes posms, kas būs īsāks un piemērots arī bērniem.

Izvēlēties sev piemērotāko posmu un piesakies šeit: ej.uz/caminocels_pieteiksanas

Dalībnieku skaits katram posmam ir ierobežots.

Pārgājieni tiek organizēti sadarbībā ar Valkas, Cēsu, Mārupes, Dobeles, Salaspils, Ogres, Jaunjelgavas un Vecumnieku Tūrisma informācijas centru konkrētos maršruta posmos. Aicinām sekot līdzi jaunumiem par pasākumu tīmekļvietnē caminolatvia.lv un Mārupes novada Tūrisma un uzņēmējdarbības atbalsta aģentūras “Facebook” lapā.

Mārupes novada Tūrisma un uzņēmējdarbības atbalsta aģentūra