Nodota ekspluatācijā pašvaldības dārzu atkritumu kompostēšanas vieta “Zaraiņi”, Jaunmārupē

25.09.2024.

Šī gada 24. septembrī nodota ekspluatācijā otra pašvaldības dārzu atkritumu kompostēšanas vieta “Zaraiņi”, Jaunmārupē.

Paskaidrojuma rakstu dārza atkritumu kompostēšanas vietas “Zaraiņi” izveidošanai Mārupes pagastā izstrādāja SIA “GEO CONSULTANTS”, būvdarbus veica SIA “Pamatceļš”, bet būvuzraudzību veica SIA “Marčuks”.

zaraini ielu bilde

 

zaraini ielu bilde

Sākot ar 5. oktobri, vairākās oktobra nedēļu nogalēs iedzīvotāji bez maksas varēs nodot pārstrādei dārzu un parku bioloģiskos atkritumus no savām mājsaimniecībām.

Koku un krūmu lapas, nogrieztus lakstaugus, zāli, zarus bez citu atkritumu piemaisījumiem "Zaraiņos", Jaunmārupē (piebraukšana no Loka ceļa) pieņems ​​​​​šādos datumos un laikos:

5.oktobrī no plkst. 09.00 līdz plkst. 17.00

19.oktobrī no plkst. 09.00 līdz plkst. 17.00

26.oktobrī no plkst. 09.00 līdz plkst. 17.00

 

Ņemot vērā reālos laika apstākļus, iespējamas izmaiņas dārza atkritumu savākšanas vietu darba laikos un papildus dienu pievienošana! Aktuālākā informācija būs pieejama www.marupe.lv un pašvaldības sociālajos tīklos.

Pašvaldība vēlas atgādināt, ka oktobrī, kad notiek teritoriju sakopšanas darbi, pieļaujama kaitēkļu bojātu zaru un augu, nekompostējamo dārzu un parku atkritumu sadedzināšana, ja tas netraucē apkārtējos iedzīvotājus un nerada draudus cilvēku veselībai un dzīvībai, videi vai personas mantai.

[26.09.2024.] Iedzīvotāji oktobrī varēs bez maksas nodot kompostēšanai dārzu un parku bioloģiskos atkritumus

Pašvaldības īpašumu pārvalde