Bezmaksas vebinārs par Būvniecības informācijas sistēmu (BIS) daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem

19.07.2024.

Droša un patīkama dzīves vide daudzdzīvokļu mājās sākas ar zinošiem un informētiem dzīvokļu īpašniekiem, tāpēc 25. jūlijā plkst. 18.30, sadarbībā ar Būvniecības valsts kontroles biroju, aicinām daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus uz bezmaksas vebināru "Būvniecības informācijas sistēma – kāpēc un kā to lietot?" pieredzes apmaiņas platformā "Būves nākotnei".

Saistībā ar informācijas apriti par daudzdzīvokļu mājām, to tehnisko stāvokli un citiem svarīgiem aspektiem starp pārvaldnieku un dzīvokļu īpašniekiem visbiežāk sastopamas divas problēmas:

  1. Nereti dzīvokļu īpašnieki nav iepazinušies ar mājas lietu un citiem svarīgiem dokumentiem, jo nezina kur un kāpēc tos meklēt;
  2. Lai arī Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums no 2023. gada 1. marta nosaka, ka mājas lietas obligāti jākārto elektroniski – būvniecības informācijas sistēmā (BIS), visās daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās, kurās ir vairāk nekā trīs dzīvokļi, joprojām ir mājas, par kurā šajā sistēmā nav pievienota nepieciešamā informācija, tādējādi liedzot iedzīvotājiem iespēju jebkurā laikā ērti piekļūt būtiskākajai informācijai par mājas pārvaldīšanas darbībām, tās tehnisko stāvokli.

Vebinārā tiks skaidrotas BIS sistēmā esošās mājas lietas izmantošanas ieguvumi, kā arī sniegta praktiskā pieredze par šī rīka sniegtajām iespējām.
Vebināru vadīs:

  • Iveta Putne, Būvniecības valsts kontroles biroja Būvniecības informācijas sistēmas reģistru nodaļas vadītāja;
  • Irēna Rusiņa – praktizējoša namu pārvaldniece ar 10 gadu pieredzi nekustamo īpašumu pārvaldīšanā un dzīvojamo māju renovācijas projektu vadīšanā.

Vebinārs visiem interesentiem ir pieejams bez maksas, taču aicinām reģistrēt savu dalību savlaicīgi (vietu skaits dalībai tiešsaistē ir ierobežots) ŠEIT.

"Būves nākotnei"