Jaunākie ūdens analīžu rezultāti: Pavasaru ūdenskrātuvē un atpūtas vietā “Astītes” Spuņņupē peldēties nav ieteicams

16.07.2024.

Veselības inspekcija izvērtējusi Mārupes novada trīs neoficiālo peldvietu jūlijā veikto ūdens testēšanas rezultātus. Pamatojoties uz analīžu izmeklējumiem, Piņķu ūdenskrātuvē peldēties ir atļauts, tomēr Pavasaru ūdenskrātuvē un atpūtas vietā "Astītes" Spuņņupē peldēties nav ieteicams paaugstināta E.coli un/vai zarnu enterokoku daudzuma dēļ.

Rādītāji šajās divās ūdenstilpnēs liecina par fekālo piesārņojumu. Tas nozīmē, ka šajās divās peldvietās ir jāievēro ieteikums nepeldēties līdz ir pieejami nākamo analīžu rezultāti. Šis ieteikums ir īpaši svarīgs tādām iedzīvotāju grupām kā mazi bērni, vecāka gadagājuma cilvēki un cilvēki ar hroniskām saslimšanām, kuru imūnsistēma ir novājināta.

Lūdzam iedzīvotājus ievērot šo ieteikumu un atturēties no peldēšanās minētajās neoficiālajās peldvietās līdz situācija uzlabojas. Pašvaldība plāno šonedēļ atkārtoti veikt peldvietu ūdens analīžu izmeklējumus Pavasaru ūdenskrātuvē un atpūtas vietā “Astītes” Spuņņupē, lai pārliecinātos par ūdens kvalitātes rādītājiem.

Esošie peldvietu ūdens analīžu rezultāti ir papildināti un publicēti Veselības inspekcijas tīmekļvietnes sadaļā “Neoficiālo peldvietu ūdens kvalitāte 2024. gada peldsezonā” datnē ar nosaukumu “Mārupes novads”.

Lai uzzinātu jaunāko informāciju par ūdens kvalitāti novada peldvietās, aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai pašvaldības tīmekļvietnē www.marupe.lv , kā arī sociālo mediju kontos - Facebook lapā “Marupes novads” un Instagram kontā “marupes_novads”.

Ziņu sagatavoja  

Pašvaldības īpašumu pārvalde  

pēc Veselības inspekcijas sniegtās informācijas