"Latvijas lepnums 2023" balvu saņem sociālās rehabilitācijas centra "Ratnieki" vadītājs Jurijs Kapustins

21.11.2023.

Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā Rīgas pilī aizvadīta "Latvijas lepnums" godināšanas ceremonija. Apbalvojumus saņēma desmit laureāti, kuru starpā  - arī Mārupes novada sociālā rehabilitācijas centra "Ratnieki" vadītājs Jurijs Kapustins. 

Jurijs Kapustins balvu saņēma nominācijā "Vairāk nekā prasa pienākums".


Kopš 1998. gada Jurijs ir sociālās rehabilitācijas centra "Ratnieki" vadītājs, kur nu jau 25 gadu garumā tiek īstenots Jurija vadībā izstrādātais sociālās rehabilitācijas modelis, kas paredz sistemātisku un kompleksu palīdzību bijušo notiesāto vīriešu sociālo, psiholoģisko, ētisko un tikumisko, kā arī ekonomisko problēmu risināšanā. Palīdzību saņēmuši vairāk nekā 900 vīrieši. Cietumā no pilnu sociālās rehabilitācijas kursu apguvušajām personām atgriežas mazāk kā 10%, kas ir unikāls rezultāts ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā. Centru apmeklējuši un Jurija komandas darbu atzinīgi novērtējuši viesi teju no visām Eiropas Savienības valstīm. Apbalvojumu saņēma no teologa, Rīgas Lutera draudzes mācītāja Linarda Rozentāla.

Sociālais rehabilitācijas centrs "Ratnieki" atrodas Salas pagastā, Mārupes novadā.

Plakāts

Informācija pārpublicēta: https://www.tv3.lv/latvijas-lepnums/latvijas-lepnums-jurijs-kapustins-kurs-veiksmigi-palidz-sabiedriba-atgriezties-atstumtajiem/

Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja