Mārupē uzsākti Bašēnu ceļa pārbūves darbi

21.06.2023.

12.jūnijā Mārupes novada pašvaldība noslēgusi būvdarbu līgumu ar SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “IGATE”” par autoceļa V-22 (Bašēni – Mežgaļi) pārbūvi Mārupē. Būvprojekta risinājums paredz Bašēnu ceļa brauktuves izbūvi ar asfaltbetona segumu un ielu apgaismojumu, gājēju/velosipēdistu ietves izbūvi, kā arī lietus ūdens kanalizācijas un  drenāžas tīklu izbūvi/pārbūvi.

Bašēnu ceļa pārbūves būvprojektu pašvaldība izstrādājusi jau 2016.gadā, taču tā realizācija tika atlikta līdz ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvei zem ceļa.

Būvdarbu izmaksas ir 1 629 989,89 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, un darbus plānots pabeigt 30 nedēļu laikā no līguma noslēgšanas dienas, t.i. līdz 2024.gada janvārim.

Ceļa pārbūves būvdarbi tiks veikti saskaņā ar aktualizēto SIA “BM-projekts” izstrādāto būvprojektu “Autoceļa V-22 (Bašēni – Mežgaļi), Mārupē, pārbūve”. Būvuzraudzību objektam nodrošinās SIA “PRO VIA”.

Aicinām iedzīvotājus un autovadītājus būt saprotošiem un pārvietoties atbilstoši uzstādītajiem satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem (skatīt zemāk satiksmes organizācijas shēmu).

Satiksmes organizācija tiks mainīta atbilstoši veicamajiem būvdarbiem, aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai. Būvnieks regulāri informēs iedzīvotājus, kuru īpašumi atrodas Bašēnu ceļa malā, par piekļūšanu saviem īpašumiem.

 

shēma