“Latvijas Meža īpašnieku biedrība” aicina piedalīties konkursā "Sakoptākais mežs"

15.06.2023.

“Latvijas Meža īpašnieku biedrība” jau septīto gadu pēc kārtas organizē konkursu „Sakoptākais mežs”. Ar konkursa palīdzību biedrība vēlas apzināt un izcelt labas mežsaimniecības prakses piemērus privātajos mežos, sniegt iespēju meža īpašniekiem dalīties savā pieredzē, attīstīt ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu un veicināt sabiedrības izpratni par lauku kultūrvides saglabāšanu.

Trīs visaugstāk novērtētie īpašnieki tiks izvirzīti prestižajai meža nozares gada balvas „Zelta čiekurs” nominācijai „Par ilgtspējīgu saimniekošanu”. Ar prieku iepazīsim mežsaimniekus no visiem Latvijas novadiem, kuri savā mežā saimnieko godprātīgi un ilgtspējīgi, padarot mežu par paaudžu paaudzēm lolotu bagātību!

Pieteikt dalību konkursā var līdz šī gada 20. jūlijam. Pieteikumu konkursam par savu vai citu privātā meža īpašumu var iesniegt jebkura fiziska vai juridiska persona, t.sk. pašvaldība, apsaimniekotājs vai pilnvarotā persona. Pieteikumu konkursam iesniedz papīra formā vai elektroniski. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad konkursantus vērtēs pēc meža īpašnieku ieguldījuma produktīvu un noturīgu mežaudžu izveidē, kopšanas metodēm, meža infrastruktūras, zinātniski pamatotu metožu izmantošanas ilgtspējīgā meža apsaimniekošanā, ainavas elementu plānošanas, kā arī saskarsmes ar kaimiņiem un pašvaldību. Konkursa nolikums, papildu informācija par pieteikšanos un vērtēšanas kritērijiem pieejama šeit: www.mezaipasnieki.lv.

Arnis Muižnieks, Latvijas Meža īpašnieku biedrības valdes priekšsēdētājs

Plakāts