SIA “Mārupes komunālie pakalpojumi” uz nenoteiktu laiku pārtrauc sniegt papildu ūdens patēriņa komercuzskaites mēraparātu uzstādīšanas un nomaiņas pakalpojumu Mārupes pagastā

12.06.2023.

2023.gada 8.jūnijā SIA “Mārupes komunālie pakalpojumi” (turpmāk -MKP) no Konkurences padomes ir saņēmusi informāciju, ka, pamatojoties uz MKP ūdenssaimniecības pakalpojuma lietotāja sūdzību, šobrīd tiek vērtēta MKP pakalpojuma, kas saistīts ar papildu ūdens patēriņa uzskaites mēraparātu nomaiņu un uzstādīšanu, atbilstība Konkurences likuma 13.un  14.1 pantam. Līdz ar to MKP uz nenoteiktu laiku pārtrauc sniegt papildu ūdens patēriņa komercuzskaites mēraparātu uzstādīšanas un nomaiņas pakalpojumu Mārupes pagastā Mārupes novadā.

Daļa individuālo māju īpašnieku dzeramo ūdeni, kas tiek piegādāts pa centralizētajiem ūdensapgādes tīkliem, izmanto ne tikai ikdienas saimnieciskajām vajadzībām (ēst gatavošanai, sanitārajās telpās, veļas mazgāšanai un tml.), kur tas pēc izlietošanas nonāk kanalizācijā, bet arī citiem mērķiem - dārzu vai zāliena laistīšanai vasarā, piemājas baseinu pildīšanai.

Lai iedzīvotājiem nebūtu par šo kanalizācijā nenovadīto ūdeni jāmaksā tikpat, cik par ūdeni saimnieciskajām vajadzībām, MKP līdz šim piedāvāja pirms pamata komercuzskaites mēraparāta uzstādīt papildu ūdens patēriņa mēraparātu.

MKP informē, ka šobrīd šo pakalpojumu varēs turpināt saņemt tikai tie klienti, kuriem ir uzstādīts verificēts skaitītājs. Klientiem, kuru papildu ūdens patēriņa komercuzskaites mēraparātiem, sākot ar 2023.gada 12.jūniju, būs beidzies verifikācijas termiņš, pakalpojums uz nenoteiktu laiku vairs netiks sniegts un mēraparāti tiks automātiski izņemti no MKP uzskaites. Savukārt papildu ūdens patēriņa komercuzskaites mēraparāti, kuri uzstādīti pirms pamata komercuzskaites mēraparāta, tiks demontēti par MKP līdzekļiem, pirms tam sazinoties ar katru pakalpojuma lietotāju individuāli..

Turpmāk norēķins par ūdenssaimniecības pakalpojumu visiem pakalpojuma lietotājiem, kuriem nav verificēta, MKP plombēta papildu ūdens patēriņa komercuzskaites mēraparāta, tiks veikts atbilstoši Ministru kabineta 2016. gada 22. marta noteikumos Nr. 174 "Noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu" 38.un 44.punktu prasībām, t.i. turpmāk MKP ikkatra  pakalpojuma lietotāja novadīto notekūdeņu daudzumu noteiks vienīgi pēc primārā MKP piederošā ūdens patēriņa komercuzskaites mēraparāta rādījumiem, ņemot vērā, ka pakalpojuma lietotāja novadīto notekūdeņu daudzums ir vienāds ar piegādātā ūdens daudzumu, neatkarīgi no tā, kādām vajadzībām pakalpojuma lietotājs šo ūdeni būs izlietojis un vai izlietotais ūdens tiešām tiks novadīts sadzīves kanalizācijā.

Šāda kārtība ir spēkā līdz Konkurences padome pieņems gala lēmumu par pakalpojuma lietotāja sūdzību.