Kultūra

Sportiskā noskaņā aizvadīts otrais Tīraines apkaimes festivāls

26.09.2024.

21. septembrī Mārupes BMX sporta parkā aizvadīts otrais Tīraines apkaimes festivāls, pulcējot vietējos iedzīvotājus un viesus no apkārtnes uz aizraujošu piedzīvojumu dienu. Festivāla galvenais moto šogad bija "Olimpiskās spēles mazās Mārupītes krastos", piedāvājot bagātīgu aktivitāšu programmu visai ģimenei.

Cilvēku burzma

Sievietes tilla svārkos māj pārējiem festivāla apmeklētājiem

vīrietis dzelteni rūtainā kreklā un keponā māj ar roku

mazs zēns ar keponu galvā skatās uz burku ar otām

 

Diena sākās ar “BTA Pump Track” čempionāta Mārupes posmu, kas piesaistīja sportistus un skatītājus no visas Latvijas. Festivāla oficiālā atklāšana tika atzīmēta ar velosezonas noslēguma izbraucienu dīdžeja pavadībā, kas pārvērtās par īstu velo reivu.

Puisis ar ķiveri galvā uz skrituļslidām skrituļo pa asfaltētu trasi

Talismans skatās kā bērns ar ķiveri galvā brauc ar koka skrejriteni pa velo trasi

Daudzi cilvēki ar ķiverēm galvām ar riteņiem brauc

Daudzi riteņbraucēji brauc pa ielu

 

Sportiskā gaisotne turpinājās visas dienas garumā, piedāvājot sacensības dažādām vecuma grupām – notika minifutbola un 3x3 basketbola mači, kā arī komandu un individuālās stafetes, kas radīja lielu interesi un azartu dalībniekos.

Festivāla apmeklētājus īpaši priecēja mājražotāju tirdziņš, kurā vietējie ražotāji un amatnieki piedāvāja dažādus gardumus un izstrādājumus. Bērni baudīja īpašas aktivitātes un spēles, kas nodrošināja viņiem neaizmirstamus piedzīvojumus visas dienas garumā.

Sieviete tirgo māla traukus

Telts kurā karājas un uz galda nolikti dažādi, krāsaini krekli

Cilvēki drūzmējas starp baltām teltīm

Divas sievietes pie galda baltā teltī

 

Īpašs notikums bija suņu pastaigu un treniņu laukumu Tīrainē un Piņķos atklāšana, kas piešķīra festivālam vēl lielāku dažādību, pulcējot dzīvnieku mīļotājus un viņu četrkājainos draugus. Vakara noslēgumā notika apbalvošanas ceremonija, kurā tika godināti sacensību uzvarētāji.

Cilvēki un suņi zālienā

Sieviete pietupusies blakus sunim dalmācietim

Sieviete sēž uz soliņa un glauda lielu, raibu suni

balts pūdeļsunis ēd no trauka

 

Festivāla ietvaros tika īstenoti veselības veicināšanas pasākumi, kuros iedzīvotāji varēja pārbaudīt redzi, kā arī veikt glikozes un holesterīna līmeņa noteikšanu un asinsspiediena mērījumus. Valsts policija, sadarbībā ar pašvaldības policiju informēja par drošības pasākumiem savai un līdzcilvēku drošībai.

No plkst. 18.00 līdz 22.00 notika pirmā Tīraines apkaimes zaļumballe ar grupu “Papīra lidmašīnas”, kas kļuva par emocionālu kulmināciju festivāla dienai. Balles muzikālais noformējums un lieliskā atmosfēra pulcēja apmeklētājus uz deju placi, radot neaizmirstamas atmiņas.

Vēlamies teikt lielu paldies Mārupes pamatskolai, pasākumu vadītājam Andrim Vilcānam, Dacei Teterovskai, Valsts policijai, Mārupes novada Pašvaldības policijai, Baltajiem Vilkiem, "Velosolutions Baltics", "BTA Latvija", Mārupes novada jauniešiem, Armandam Virsim, SIA "Vesels bērns", "MJM power", AS "Dzintars", "Mārupes Siltumnīcas", "JIP-Mārupīte", fitnesa klubam "F1 Ziepniekkalns-Mevigym", SIA “Prime Realty” "Kamfi", "MFD Veselības grupa", Latvijas Amerikas acu centram, "Labietis", ģimenes restorānam "Hercogs Mārupe", grupai "Papīra Lidmašīnas", Vanesai Buldinskai, Nikam Rožukalnam, Edvardam Libertam, Igoram Minenko, Mārupes Sporta centram, Viesturam Siliņam, Lailai Siliņai, Uldim Kopmanim, Elīnai Kopmanei, Arvim Rūsim, Marutai Štālei, Normundam Trepšam, Liānai Putniņai, Ralfam Putniņam, Santai Bergmanei, Sandim Eņģelim, dekoratīvo stādu audzētavai "Arumi", pasākuma organizatoram Guntim Ruskim.

Pasākums noritēja veiksmīgi, radot pozitīvas emocijas un kopības sajūtu. Tīraines apkaimes festivāls ir kļuvis par lielisku tradīciju, kas piesaista arvien vairāk apmeklētāju. Organizatori izsaka pateicību visiem, kas piedalījās pasākuma tapšanā, kā arī iedzīvotājiem par lielo atsaucību! Uz tikšanos nākamgad!

Pasākums tika līdzfinansēts Mārupes novada pašvaldības konkursa “Mārupe – mūsu mājas” ietvaros un pasākuma tapšanā tika iesaistītas arī vairākas Mārupes novada pašvaldības iestādes.

Foto: Inuta Šaroka, Ilze Žunde, "We build parks"

Tīraines apkaimes festivāla organizatori