Kultūra

Mārupes novada bibliotēkā Piņķos izskanējis sirsnības pilns dzejkoncerts "Savā puķu istabā"

19.09.2024.

Par godu Piņķu bibliotēkas jubilejām (10 gadi Babītes Kultūrizglītības centra telpās un 20 gadi kopš reģistrēta Kultūras ministrijas Bibliotēku reģistrā) un Dzejas dienām norisinājās aizkustinošs dzejkoncerts, kurā muzicēja Simona Rača-Rūce, Jānis Rūcis un Roberts Dinters. Koncertu skaisti papildināja Janas Egles dzejas rindas.

Atklājot pasākumu, Mārupes novada bibliotēkas vadītāja Ilze Aizsila iepazīstināja ar bibliotēkas un ēkas tapšanas vēsturi. Klātesošie varēja apskatīt bildes, video un iepazīties ar Piņķu bibliotēkas vēsturi, ko plānots ietvert topošajā grāmatā "Babītes vārdam 800". Īpaši aizkustinoša bija ilggadējās bibliotēkas vadītājas Ilzes Valpēteres sveikšana un pateikšanās par ieguldīto darbu un sirdi novada bibliotēku izaugsmē.

Koncerta muzikālā daļa bija Simonas, Jāņa un Roberta izauklēta. Viņi šobrīd muzicē kopā ar apvienību “Labums”, veido Austrasbērnu koncertprogrammas, kā arī piedalās dzejnieces Janas Egles koncertos. Austrasbērni kā kultūras fenomens saistīts tieši ar dziesminieci Austru Pumpuri, kas bijusi viņu skolotāja, kā arī ar viņas dziedātajām Imanta Kalniņa dziesmām un tautasdziesmu programmām.

Paldies ikkatram, kurš apmeklēja bibliotēku un svinēja kopā ar mums!

Skatītāju pilna telpa ar dzeltenām sienām un ekrānu

Trīs koncerta mākslinieki brīvdabā pēc pasākuma ar ziediem

 

Ieva Vītola
bibliotēku informācijas speciāliste